Här öppnar Angereds nya servicekontor

På måndag flyttar Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten till Angered. – Nu behöver invånarna inte längre åka in till centrala Göteborg för att få personlig hjälp, säger Karin Skönvall Hesslind, sektionschef för det nya servicekontoret.

  • Publicerad 11:58, 14 jun 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Angereds nya servicekontor, som invigs på måndag, är en del i regeringens satsning för att stärka servicen på glesbygden och i utsatta områden.

Under samma tak, i Nordeas tidigare lokaler på Kultivatorgatan, samlas nu tre myndigheter: Försäkringskassan, Skatteverket och Pensionsmyndigheten.

Även om de flesta tjänster idag finns tillgängliga digitalt är behovet av personlig service fortfarande stort, inte minst bland äldre och nyanlända.

– Det är ganska många som behöver mer stöd än via den guidning som finns på nätet. Vi försöker alltid att informera om e-tjänster vid alla enskilda möten och ofta behöver man kanske inte komma hit mer än en gång, säger Karin Skönvall Hesslind, sektionschef med ansvar för servicekontoren i Angered, Rosenlund och Frölunda.

Tidigare lades ner

Angered har tidigare haft ett liknande servicekontor, men som tvingades stänga 2012 på grund av undermåliga lokaler. Fram tills nu har angeredsborna därför behövt ta sig till Nordstan för att få sina frågor besvarade.

– Min uppfattning är att folk uppskattar att dessa myndigheter finns lokalt.

Totalt kommer åtta personer att tjänstgöra på det nya servicekontoret, som från och med tisdag håller öppet fem dagar i veckan.

LÄS MER: Regeringen placerar ny myndighet i Göteborg

LÄS MER: Hedersvåld och trakasserier fokus för ny myndighet i Göteborg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG