Här öppnar Hisingens nya second hand-butik

Reningsborg finns i Västra Frölunda, Partille och Angered – och snart även på Hisingen. Den 8 maj öppnar nämligen hjälporganisationen sin fjärde second hand-butik.

  • Publicerad 06:30, 1 maj 2021

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Mitt på Wieselgrensplatsen kommer Reningsborgs nya second hand-butik att ligga.

– Vi har röjt och byggt om lokalen i tre månader för att den ska passa vår verksamhet. Allt du ser är återbrukat, det är viktigt för oss att inte köpa nytt utan att använda oss av det som finns, säger Ammar Ahmed, verksamhetschef.

Second hand-butiken öppnar 8 maj. På en yta uppemot 1 200 kvadratmeter kommer det bland annat att finnas kläder, husgeråd och böcker till försäljning.

"Stöttar lokala idrottslag"

Reningsborg drivs av en ideell organisation som har en kristen bakgrund. Pengarna som samlas in genom second hand-försäljning går dels till projekt i Sverige som utomlands.

– Vi vill gärna engagera och stötta lokala idrottslag som exempel och ge tillbaka på det sättet. Vi erbjuder även praktikplatser och har personer som arbetstränar hos oss.

Ett exempel på projekt som Reningsborg jobbar med på hemmaplan är att de har anställt trygghetsvärdar i Lövgärdet och Frölunda. Trygghetsvärdarna stöttar upp på skolor och förhoppningen är att kunna göra något liknande på Hisingen när organisationen etablerat sig här.

– Vi har velat ha en butik på Hisingen just för att vi vill göra en insats här. När den här lokalen dök upp så tog vi chansen.

Klart är att de kommer att öppna en glassbar i sommar. Tanken är att ungdomar ska få chansen att jobba med glassförsäljning som sommarjobb.

– Ja, det är ett ungdomsprojekt som vi planerar att göra i samarbete med ett av de lokala fotbollslagen eller andra aktörer. Syftet är att kunna erbjuda de unga sysselsättning under lovet.

Första centralt belagda butiken

Till skillnad från de andra butikerna som Reningsborg har så kommer den på Hisingen ligga centralt och inte i ett industriområde. Det blir Reningsborgs första "torgbutik".

– Av den anledningen så kommer vi också att anpassa öppettiderna till de andra aktörerna på torget. Istället för att ha öppet några timmar på helgerna så har vi fler och längre öppettider. På det sättet hoppas vi också undvika långa köer som ibland kan bildas och en mer strid ström av besökare, säger Ammar Ahmed.

Reningsborg Wieselgrensplatsen

• Öppet tisdag, onsdag, torsdag och lördag.

• Möjligheten att skänka varor kommer att finnas. Inlämning sker på baksidan av butiken vid vissa särskilda tider.

• Skräddaren Muhammed Kusba kommer att driva sitt eget skrädderi och kemtvätt där man kan lämna in kläder man precis köpt i butiken eller som man tagit med hemifrån.

Visa merVisa mindre

Vi är GBG