Nytänk. Den nybyggda förskolan på Uggleberget är modernt utformad. Foto: Göteborgs stad

Här öppnar Nya Hovås förskola

I veckan öppnade förskolan Berguven 4 i Nya Hovås. Förskolan är i två våningar och har en stor gård där en konstnär skapat spännande avtryck.

  • Publicerad 11:00, 10 okt 2021

Pedagogerna kan använda verket för att prata om biologisk mångfald eller med fotspåren tänka kring historia och människor förr i tiden, säger hon i ett nyhetsbrev från Nya Hovås.

Förskolan Berguven 4 med sin skogsgröna träpanel är belägen på Uggleberget i Nya Hovås.

I veckan öppnade verksamheten, som består av fyra avdelningar fördelade på två våningsplan. Det finns också ett eget kök.

Det är en Reggio Emilia-inspirerad förskola som i undervisningen utgår från barnens intressen och nyfikenhet.

Spännande samtal

På den rymliga utegården kommer barnen att hitta spännande hällristningar på bergsknallarna, skapade av konstnären Ingrid Sandsborg.

Hon hoppas att bilderna, som blästrats in i berget, ska väcka nyfikenhet och även kunna användas som utgångspunkt för olika samtal med barnen.

– Pedagogerna kan använda verket för att prata om biologisk mångfald eller med fotspåren tänka kring historia och människor förr i tiden, säger hon i ett nyhetsbrev från Nya Hovås.

Konstverk. Hällristningarna på gården ska väcka barnens nyfikenhet. Foto: Göteborgs stad

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39