Framtidsbild. Så kan nya Altplatsen se ut när allt är färdigställt i slutet av 2023. Foto: Willys

Här öppnar Willys ny butik

Nu står det klart att Willys Hemma öppnar på Nya Altplatsen, som beräknas stå färdig i slutet av 2023. Butiken väntas preliminärt öppna i början av 2024.

  • Publicerad 06:30, 3 okt 2021

Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Altplatsen i Göteborg, som kommer öppna i ett område i stor utveckling och tillväxt med bra närområden.

För över två år sedan lämnade den sista butiken den gamla gallerian Althallen i Ruddalen.

Nu är fastigheten sedan länge jämnad med marken och bygget av Nya Altplatsen har nu påbörjats.

I bottenvåningen kommer flera kommersiella aktörer att husera, bland annat lågpriskedjan Willys Hemma, som planerar att öppna i en cirka 1000 kvadratmeter stor lokal i början av 2024.

I övriga byggnader ska det bland annat uppföras ett äldreboende och nya hyresrätter.

Althallen öde i väntan på domslut

Bygget försenat

Det är Odalen Fastigheter som utvecklar fastigheten och projektet ingår i Göteborgs storsatsning Bostad2021, men som försenats till följd av bland annat överklaganden från närboende angående bygghöjden.

– Vi ser stor potential för Willys Hemma-butiken på Altplatsen i Göteborg, som kommer öppna i ett område i stor utveckling och tillväxt med bra närområden. Willys Hemmas erbjudande, med låga priser och breda sortiment i bostadsnära lägen, kommer att bli ett uppskattat inslag i detta spännande område, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys i ett pressmeddelande.

Butikskedjan räknar med att etableringen i Ruddalen kommer att innebära cirka 15 nya arbetstillfällen.

Grannarnas protester överkörda av domstol

Foto: Willys

Vi är GBG