Vägarbete. Med start 15 november inleds arbeten vid Olskroksmotet inför Tingsstastunnelns kommande renovering. Foto: Mostphotos

Här påverkar vägarbete trafiken på E6

Vägarbete kommer att påverka trafiken på E6:an vid Olskroksmotet. Det är inför Tingstadstunnelns renovering nästa år som motorvägen först ska breddas.

  • Publicerad 11:10, 15 nov 2021

Med start 15 november inleds arbeten vid Olskroksmotet för att bredda E6:an norrut från två till tre körfält i höjd med Olskroksmotet. Syftet är att skapa bättre flyt i trafiken och minska antalet olyckor.

Det pågående arbetet kommer att påverka trafiken norrut på olika sätt beroende på tid på dygnet.

Vänster körfält kommer bland annat vara avsmalnat, vilket innebär att tunga fordon endast får köra i det högra körfältet. 

“Här är det viktigt att trafikanter visar hänsyn och släpper fram dessa fordon för att skapa så bra framkomlighet som möjligt,” uppmanar Trafik Göteborg i ett pressmeddelande. 

Larmet: Tingstadstunneln riskerar översvämmas av bajs

Tingstadstunneln ska renoveras

Arbetet med att bredda E6:an pågår preliminärt fram till april 2022. Därefter tar arbetet med att renovera Tingstadstunneln vid. 

Tunneln ska rustas upp och uppdateras till dagens standard gällande säkerhet och miljö. 

Under renoveringsarbetet kommer ett tunnelrör stängas i taget och trafiken dubbelriktas i det motsatta röret. Arbetet beräknas pågå till december 2023.

Så påverkar vägarbetet vid Olskroksmotet

15 november inleds arbeten vid Olskroksmotet. Från vecka 47 sänks hastigheten till 60 kilometer i timmen. Undantaget gäller vardagar mellan klockan 21.00 och 05.00 då endast ett körfält är öppet förbi arbetsområdet och hastigheten sänkt till 30 kilometer i timmen.

Redan nu byggs ett extra körfält från Lundbyleden mot Marieholmstunneln/E6 norrut.

Arbetet med att bredda E6 pågår preliminärt fram till april 2022.

Källa: Trafik Göteborg.

Visa merVisa mindre