Det planeras en ny förskola på Rörmyren i Kungsladugård. Foto: Googlemaps

Här planeras en ny förskola

Förskoleläget är pressat i hela Göteborg. I Majorna-Linné måste flera förskolor ersättas. Nu planeras en ny förskola i Kungsladugård som kan lätta på trycket. I framtiden.

  • Publicerad 09:15, 15 maj 2018

Det har varit ont om förskoleplatser på många håll i Göteborg under våren. Majorna-Linné har har klarat sig bättre än exempelvis Centrum där över 200 barn stod utan förskola i våras. Och nu förbättras läget ytterligare. En helt ny förskola planeras på Rörmyren i Kungsladugård.

– Det är väldigt viktigt att det byggs. Inte minst för staden och för att undvika köer i framtiden, säger Bo Drysén, sektorschef Utbildning i Majorna-Linné.

Majorna-Linné tar emot barn från Centrum och Frölunda men läget är under kontroll i dagsläget menar Bo Drysén. Och man hoppas på att kunna erbjuda alla barn en plats till hösten.

– Vi vet helt inte säkert än men vi tror absolut att alla får en plats. Det är vår plan att klara av detta, säger han.

Tillfälliga förskolor ersätts

Förskoleplatser finns men stadsdelen har i dagsläget 19,5 förskoleavdelningar i tillfälliga lokaler som måste ersättas. Det finns också ett stort behov av att flytta ut förskoleavdelningar från befintliga skolor för att frigöra platser för kommande elevökning.

– Vi har ingen kö men vi har lokaler som vi vill ersätta. Vi har förskolor i våra skollokaler som vi behöver använda för elever. Det är trångt i våra skolor.

Därför välkomnas den nya förskolan som är tänkt att ha fem till sex avdelningar. Det finns även planer på att ersätta en gammal förskola på Ostindiegatan och i samma veva utöka med fler platser.

– Det tar några år innan det är klart men vi har en befolkningsutveckling som visar att vi absolut behöver förskoleplatser, säger Bo Drysén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG