Förskola. Projektering kan börja till hösten 2018. Foto: Google/ Gabriel Tjulander

Här planeras Sisjöns nya förskola

Hela 600 nya bostäder är på gång längs Sisjövägen och nu planeras även en förskola med anledning av den stora exploateringen.

  • Publicerad 18:30, 12 feb 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Lokalförvaltningen har på uppdrag av stadsdelsnämnden genom fört en förstudie på en förskola vid Sisjövägen då 600 bostäder planeras att byggas i området.

Läs även: Boende: Urskogen skövlas längs Sisjövägen

– Än så länge är vi i ett väldigt tidigt skede där vi tittar på hur det skulle kunna göras och vad det skulle komma att kosta, säger Johan Pheiffer, planeringsledare på lokalsekretariatet.

Den förskola man tänker sig i nuläget kommer ha två plan och innefatta sex avdelningar. Varje avdelning beräknas ha plats för cirka 18 barn.

– Tittar man på förskolorna från 70-talet har de ofta endast fyra avdelningar men när man bygger nytt i dag brukar man landa på sex avdelningar, säger Johan Pheiffer.

Om allt går enligt planen så kan projekteringen av förskolan börja tidigast till hösten och sedan kommer det dröja cirka två år innan den står färdig.

– Nu väntar vi på ett beslut från stadsdelsnämnden men jag ser inget hinder för att bygga här, säger Johan Pheiffer.

Läs även: Bostadsbyggandet hotar kväva den stadsnära ridsporten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG