Göteborgsförslag. Basketplan i Utby rustats upp. Foto: Evgenia Smirnova

Här rustas slitna basketplanen upp

Ett ​​​​​​​lokalt Göteborgsförslag blir verklighet. Det handlar om att en populär men sliten basketplan i Utby ska rustas upp.

  • Publicerad 06:30, 28 feb 2021

Det är en aktivitet som är både lättillgänglig och billig att delta i.

AnnaSara Perslow (C), ordförande park- och naturnämnden. Foto: Marie Ullnert

Politikerna i park- och naturnämnden har gett grönt ljus för Göteborgsförslag 3159: Upprustning av basketplan vid Drällvävaregatan i Utby.

Bakgrunden är att basketplanen är populär bland barn och ungdomar i området trots att den är i undermåligt skick.

Politikerna som tog beslutet menar att upprustningen ligger i linje med viljan att utveckla lekmiljöer och aktivitetsytor.

– Att träna och utföra sporter utomhus är en viktig del av ett hälsosamt liv, speciellt under nuvarande pandemi då vi uppmanas att utföra fysisk aktivitet utomhus istället för inomhus. Det är dessutom en aktivitet som är både lättillgänglig och billig att delta i, säger AnnaSara Perslow (C), ordförande park- och naturnämnden i ett uttalande.

Öronmärkta pengar

Det här Göteborgsförslaget kommer att finansieras som en del av den investeringsbudget som är öronmärkta för att utveckla miljöer som lockar till lek och rörelse.

I samband med upprustningen kommer park- och naturförvaltningen även att se över hela platsen för att öka tillgängligheten.

Göteborgsförslaget..

.. är till för dig som har en idé till politikerna om hur Göteborg kan utvecklas. På Göteborgs stads webbplats kan du lämna in ditt eget Göteborgsförslag och även kommentera och rösta på andras förslag.

Förslag som får fler än 200 röster under 90 dagar kommer att behandlas av ansvarig politisk nämnd.

Källa: Göteborgs stad

Visa merVisa mindre