FEST. "Kom förbi på fika, sång dans och musik", hälsar David Bäck musiker som håller i Musik Café. (Alla som var där ville inte vara med på bild). Foto: Musik Café

Här samlas alla för musik och kafé

Musik Café samlar människor i alla åldrar med olika bakgrund i Hammarkullen. I veckan hade de en fest. "Vi firade att vi har så kul tillsammans", säger musikern David Bäck.

  • Publicerad 10:54, 28 nov 2019

Det är Maria kyrkan som står bakom konceptet Musik Café sedan många år.

Det handlar om att människor med olika bakgrund samlas och sjunger tillsammans.

– Vi tränar svenska språket genom att sjunga och översätta alla deltagares förslag på sånger. Vid något tillfälle räknade vi ihop till att vi sjöng på 12 olika språk, berättar David Bäck, musiker som håller i kvällarna.

På veckans träff var det extra festligt.

– Vi var 30 deltagare på plats för att sjunga dansa och fira att alla har så kul tillsammans. Marianne Holmboe som sjöng med Talal Ishmail från Hammarkullen i många år var på plats och sjöng Fayrous sånger. Och Sosik Margosian hade lagat festmat till oss.

Tid till samtal

Musik och sång står i centrum men David Bäck understryker att det alltid finns tid för samtal. Flera deltagare är papperlösa och bär på mycket oro.

– Det kan handla om bekymmer om papperslöshet, krig och oroshärdar hos släktingar som inte bor i Sverige, säger David Bäck och hälsar alla välkomna till Musik Cafés kvällar framöver.

TILLSAMMANS. Foto: Musik Café

Mer om Musik Café

När: Jämna tisdagar kl 17-19

Var: Mariakyrkan i Hammarkullen på bredfjällsgatan 1.

Övrigt: I samarbete med studieförbundet Bilda.
 

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57