Här shoppar du tryggast i Göteborg

Frölunda Torg får den internationella säkerhets certifieringen SAFE Retail Destination. Köpcentret blir det första i Göteborg på nivå "Very Good" vilket är den näst högsta nivån.

  • Publicerad 05:30, 29 jan 2019

Henrik Pihlblad, Teknisk Chef på Skandia Fastigheter. Foto: Privat

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Certifikatet är ett bevis på att Frölunda Torgs arbete inom säkerhet och riskhantering håller internationell klass.

– Den ger Centrumledningen ett kvitto på att arbetet följer en bra plan, säger Henrik Pihlblad, Teknisk Chef på Skandia Fastigheter. Att certifieras på näst högsta nivån känns mycket bra.

Frölunda Torg har under en längre tid arbetat med att öka tryggheten och säkerheten för besökare och hyresgäster.

– Certifieringen är ett viktigt budskap till våra besökare och hyresgäster att Frölunda Torg har en hög säkerhetsmedvetenhet för att skapa en trygg handelsplats, säger Henrik Pihlblad.

Frölunda Torg kan få pris för socialt arbete

I genomgången säkerställs att hela flödet finns från ledningsdokument och rutiner till att aktiviteter och kontroller verkligen blir utförda och dokumenterade. Standarden bygger på sex stycken huvudkategorier och totalt ca 850 kontrollpunkter.

– Det är väldigt roligt att Frölunda Torg, som är ett av Västsveriges mest tongivande köpcentrum, inte minst vad gäller social hållbarhet, visar att de även ligger i framkant vad gäller säkerhet, säger Erik Engstrand, VD för SAFE Shopping Centers.

I dagsläget har drygt 35 köpcentrum gått igenom programmet och fler står på tur år 2019. För Frölunda Torgs del analyseras nu resultatet.

– Vi ska förbättra vårt arbete ytterligare för att nå upp till den högsta nivån, säger Henrik Pihlblad. Detta för att leverera en ännu tryggare handelsplats till våra hyresgäster och besökare.

Kvinna hade stöldgods för 100 000 i lägenheten

Utmärkelsen. Frölunda Torg har utsetts till Göteborgs säkraste köpcenter.

Att certifieras på näst högsta nivån känns mycket bra!

Om SAFE Shopping Centers

SAFE Shopping Centers jobbar med säkerhet och riskhantering för handelsplatser och är officiell riskpartner till branschorganisationen Nordic Council of Shopping Centers. Baserat på en egen globala standard genomförs oberoende certifieringar av köpcentrums säkerhetsarbete och förmågan att hantera operationella risker.

Vi är GBG