Byggplaner. 220 bya bostäder planeras vid Titteridammsvägen i Angered. Foto: Göteborg stad

Här storsatsar byggföretag i förorten

220 bostäder, utbyggd förskola och en stadsgata. Det är innehållet i nya byggplaner i Angered. "Det stärker Angered att det byggs där", säger planarkitekten, Fredrik Söderberg.

  • Publicerad 11:30, 28 sep 2019

Det är vid Titteridammsvägen i Angered som det nu planers för 220 bostäder. I planerna ingår även att bygga ut den befintliga förskolan i området från tre till sex avdelningar och nya verksamhetslokaler.

– Det innebär också att gatan byggs om från en väg genom naturen till en stadsgata med trottoarer omgiven av bebyggelse, säger Fredrik Söderberg, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret.

Kommunen är markägare men det blir privata byggherrar, Balder och Tornet Bostadsproduktion som står för uppförandet av bostadshusen som planeras att bli mellan tre och fem våningar höga.

Här har bostadsrättspriserna ökat mest

Den tänkta bebyggelsen planeras i anslutning till områden med höga naturvärden, vilket har påverkat områdets storlek.

– Naturen där har värde för människor men har framför allt ekologiska värden som ett rikt fågelliv. Därför har vi minskat på planområdet från fastighetskontorets förslag.

De framtida bostäderna är också tänkta att föra samman de bostadsområden som redan finns i närheten och ge en tydligare koppling till Angereds centrum.

Samtidigt innebär placeringen att befintlig kollektivtrafik, gator och annan service kan användas.

– Det stärker Angered att det byggs där och att det finns en vilja, inte bara från kommunen, utan att externa aktörer satsar i området, säger Fredrik Söderberg.

Planerad byggstart är tidigast år 2025.

Landsbygd med stora planer

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11