HISINGEN. Sverige satsar på att bli ledande inom artificiell intelligens - på Lindholmen. Foto: Mostphotos

Här storsatsas det på artificiell intelligens

Sverige skapar nu en internationellt ledande samverkansmiljö för artificiell intelligens (AI) – på Hisingen. Det meddelade digitaliseringsministern under onsdagen.

  • Publicerad 12:38, 16 maj 2018

Lindholmen Science Park blir värd för en internationellt unik satsning där organisationer från industri, offentlig förvaltning, sjukvård och universitet ska kunna samverka för att öka AI-relaterad tillämpad forskning och innovation. I denna nationella arena kommer det också att etableras en datafabrik.

– Det kommer att stärka svenska företag och svensk konkurrenskraft inom många områden, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) i ett pressmeddelande. Genom samverkan mellan akademi, företag och staten tar vi ett avgörande steg för att Sverige ska vara en internationell aktör och ett land som är attraktivt för de skarpaste hjärnorna att verka i.

Att ha tillämpade AI-projekt på ett och samma ställe gör det möjligt att låta resurser och personer samverka och idéer spridas mellan tillämpningsområden.

Förhoppningen är att skapa en miljö där tillgången till stora mängder unika och intressanta data kommer att locka till sig akademiska och industriella forskare samt forskningsinstitut och på så sätt ge Sverige fördelar i den internationella konkurrensen.

Arenan på Lindholmen Science Park kommer att invigas i höst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG