NYBYGGT. Foto: Balder

Här tar Hisingens nya stadsdel form

Det nya området Långströmsallén – mellan Lundby och Biskopsgården, Tolered och Eketrä Kyrkby – börjar ta form. Här byggs totalt 650 nya bostäder samtidigt som befintliga hyreshus rustas upp.

  • Publicerad 11:15, 8 nov 2020

Det är fastighetsbolaget Balder som bygger nytt och redan nu är tre flerfamiljshus klara med sammanlagt 102 bostadsrätter.

Innan årsskiftet planeras byggstart för ytterligare två huskroppar och ett tredje hus förväntas starta i början av nästa år.

– Vi är glada och stolta över att se Långströmsallén växa fram. Det känns väldigt bra att bidra till områdets, Hisingens och hela stadens utveckling. Långströmsallén blir en grön, social och trivsam stadsdel med närhet till centrum, säger Erik Selin, vd, Balder i ett uttalande.

Så här blir nya Långströmsgatan i Biskopsgården

Rustar upp hyreshus

Samtidigt rustar Balder upp bolagets befintliga hyresfastigheter, en process som inte har varit helt problemfri, vilket GöteborgDirekt tidigare har rapporterat om.

Hur är situationen med renoveringarna i nuläget, anser ni att de klagomål ni fått genom åren har minskat eller löst sig?

”Vi upplever att det finns en del historia kvar som vi jobbar hårt med att förändra. Vår ambition är att vara snabba i all återkoppling och att åtgärda fel som uppstår så snabbt som möjligt. På samma gång tycker vi det är roligt att många hyresgäster också är positiva och uppskattar utvecklingen som sker i området”, svarar Sandra Nilsson, kommunikationschef, Balder.

Slarviga renoveringar retar hyresgästerna

NYTT. Foto: Balder

VISION. Foto: Balder

Mer om Balders nya hus

De nya husen certifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Det innebär höga krav på exempelvis energianvändning, innemiljö och materialval.

En tredjedel av de nya bostäderna bli hyresrätter i de tre kommande flervåningshusen.

Källa: Balder

Visa merVisa mindre

Bygger in naturen

I förädlingen av området har även nya utemiljöer skapats och Balders ambition är att bygga in naturen i bostadsområdet.  

Förutom Långströmsparken, strövområden och andra naturliga grönytor kommer området erbjuda bilpooler, odlingsplatser, utegym, lekplatser, grillplatser och olika former av samlings- och aktivitetsytor.

När den nya stadsdelen växer fram ersätts också Långströmsgatan av en stadsallé med bredare trottoarer, bättre cykelvägar och hastighetsbegränsningen för biltrafik sänks.

Chockhöjning av hyran hotar boende på "nya" Långströmsgatan

Vi är GBG