Här vaknar minifestival till liv i Majorna

Efter några års dvala är det i år dags för idyllisk stadsfestival i Majorna igen. Precis bakom Bangatans entré till Gathenhielmska reservatet kommer evenemanget Stigberget svänger & svär att hållas fredag 16 juni. Avslutar kvällen gör Slowgold.

  • Publicerad 12:00, 8 jun 2017

Parken ligger mittemot Café Kultur, precis vid 11:ans hållplats.

– Den är lite svårnämnbar den platsen och kallas olika saker. Bara det gör det intressant att använda utrymmet, säger festivalgeneralen Kalle Karlsson.

Tanken är att påbörja festivalen under eftermiddagen med picknick och trevligt häng i parken. Premiäråret 2013 uppskattar han att närmare 500 personer anslöt sig.

Bokningarna på scen består av unga musiker från hela Göteborg och kvällen avslutas med Amanda Wernes Slowgold, som nyligen släppt sitt fjärde album.

– Hon är ju vår lokala stjärna och det känns jätteroligt att hon vill spela hos oss, säger Kalle Karlsson.

Festivalen är ett gratisarrangemang och flera föreningar står bakom den. Under dagen kommer man även att uppmärksamma det intilliggande bostadsområdet Vita Björn där det just nu är aktuellt med en större renovering, och påföljande hyreshöjningar.

En fråga som borde få mer utrymme, tycker Kalle Karlsson.

– Hyresgästföreningen och föreningen Alla ska kunna bo kvar kommer att vara där och berätta om vad det är som händer. Hur tänker folk som bor här och går det att hitta en väg bort från det.

Läs mer från området:

Snart öppnar Göteborgs nya minirestaurang

Krogjätte vill köpa ikonisk Majornabyggnad

Wallenstams renovering blir fall för hovrätten

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG