Här växer 21 kilometer konst fram genom Göteborg

Under två veckor har spanska ungdomar besökt Göteborg för att skapa konst i stadens offentliga rum tillsammans med deltagare från Sätt färg på Göteborg.

  • Publicerad 14:34, 23 jul 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Spanska konststudenter besöker just nu Göteborg genom projektet Sätt färg på Göteborg får de tillsammans med svenska deltagare möjligheten att göra just det – sätta färg på Göteborg.

Utbytet är ett initiativ kallat Youthpower skapat för att främja mötet mellan unga genom måleri och konst. Projektet finansieras av Erasmus+, EU:s program för internationellt samarbete och utbyte och drivs tillsammans med partners i Barcelona, Gdansk och Riga.

Ungdomar målar framtiden i ljusa färger

Utbytesstudenterna anlände till Hjällbo 16 juli och kommer stanna till på fredag den 26. Tanken med projektet är också att deltagarna ska utvecklas inom dekorativt måleri, samverka och färgsätta det offentliga rummet.

– I våras var vi nere i Barcelona och gjorde en liknande aktivitet. De svenska ungdomarna som genom sätt färg på Göteborg utbildar sig till byggnadsmålare kunde både utbyta kunskap och erfarenhet med de spanska deltagarna, säger Erling Zandfeld, projektledare.

Under utbytet i Sverige har de spanska deltagarna fått hjälpa Sätt färg på Göteborg med deras jätteprojekt där cykelbanan mellan Röda Sten vid Klippan i väst och Blå Stället i Angered i öst ska färgsättas som ett målat konstverk – en sträcka på 21 kilometer.

– Ja, det är en väldigt lång sträcka, det är knappt man tror det är sant. I samband med Göteborgs Kulturkalas kommer vi visa upp en nio meter lång karta där man kan se hur långt vi kommit på våra 21 kilometer, säger Erling Zandfeld.

Målad linje går från Röda Sten till Angered

Om Sätt färg på Göteborg

Sätt färg på Göteborg är ett färg- och sysselsättningsprojekt där flera aktörer arbetar tillsammans för att ge arbetslösa ungdomar ett riktigt jobb och för att binda samman staden.

Vi är GBG