Firar. Tony Jelencovich firar hårdrockklubben Belsepubs 20-årsjubileum med en kryss tur- och retur Frederikshavn. Foto: Kai Martin

Hårdrocksklubben firar jubileum på djupt vatten

Hårdrockklubben Belsepub går till havs. Allt för att fira 20-årsjubiléet. – Det blir en perfekt utekväll, säger Tony Jelencovich.

  • Publicerad 14:00, 13 jan 2018

Sedan 1998 har Belsepub varit klubben för hårdrockare i metallstaden Göteborg.

Med Tony Jelencovich som initiativtagare och kvarvarande klubbvärd har klubben fyllt ett behov. Det som var orsaken till att Belsepub en gång startade.

– Då fanns inga renodlade hårdrockklubbar. Det kändes som om det var ett behov som låg och bubblade då vi startade i februari -98, säger han.

Inledningsvis var det inga band som spelade. DJ:s och videor fick säkerställa det musikaliska behovet.

– Dessutom hade vi gratis pizza de första två timmarna vi hade öppet. Så det var en svältfödd generation hårdrockare som vi mötte, säger Tony Jelencovich.

På sikt blev det emellertid band på scen samtidigt som klubben fick flytta runt till olika lokaler. När den landade i Kårhuskällaren 1999 tog Belsepub fart.

– Det gick så bra att vi åkte ut. Man sa att Kåren är studenternas hus och det skulle vara för studenter, berättar Tony Jelencovich som flyttade vidare verksamheten.

Den 24 februari tar han klubben ut på djupt vatten. Det är då den firar 20 år och det görs med en kryss tur- och retur Göteborg–Frederikshavn.

– Jag har jobbat på det här i tre år. Förhoppningen är att det ska bli en fortsättning, säger Tony Jelencovich.

Belsepubs kryss

Är: En Göteborgsklubb med inriktning på hårdrock. Just nu på Sticky Fingers.

När: 24 februari med Stena tur- och retur Göteborg–Frederikshavn.

Vad: Belsepub firar 20 år med banden Ram, Portrait, Katana, Trial, Voodus och Crooked Horns.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG