Stängs. Fyra av fem konstgräsplaner på Heden stängs. Foto: Mostphotos

Heden stänger konstgräsplaner på obestämd tid

Fyra av Hedens fem konstgräsplaner stängs för resten av året, det meddelar kommunen på sin hemsida. Heden var en av arenorna som användes under EM i ridsport och har fått omfattande skador.

  • Publicerad 15:53, 12 sep 2017

En besiktning har gjorts efter EM i ridsport som hölls 21-27 augusti. Den visar att planerna är i så dåligt skick att de måste stängas och lagas innan de kan användas igen.

– Vi har tillsammans gått igenom hur vi på bästa sätt skulle kunna skydda konstgräsplanerna. Tyvärr visar det sig att det inte var tillräckligt och att planerna på vissa delar fått omfattande skador. Något som vi naturligtvis beklagar, säger Thomas Walfridsson som är projektledare i EM-organisationen i ett pressmeddelande.

Idrotts- och föreningsförvaltningen har nu beslutat att stänga planerna då den ojämna och på vissa delar gropiga ytan kan innebära en skaderisk för fotbollsspelarna.

Hur lång tid det tar att återställa dem är i nuläget oklart, enligt Ann-Charlotte Hellman, fastighetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

– Vi behöver göra ytterligare undersökningar för att se exakt hur stora skadorna är, både på och under gräsmattorna. När vi är klara med det kan vi presentera en tidplan, säger hon i pressmeddelandet.

Nu jobbar förvaltningen med att hitta alternativ för de träningar och matcher som är bokade på Heden under resten av året.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG