EM. Sveriges Emil Forsberg och Kim Källström i fotbollsmatchen mellan Italien och Sverige under fotbolls-EM den 17 juni 2016 i Toulouse. Foto: Joel Marklund/ BILDBYRÅN

Hela listan: Krogarna som visar fotbolls-EM i Göteborg

Fredag, 11 juni drar fotbolls-EM igång och inleds med Italien – Turkiet. Först på måndag, 14 juni spelar Sverige sin första match mot Spanien och då väntas folkfest. Här är Göteborgs barer och pubar som visar matchen.

  • Publicerad 10:58, 11 jun 2021

På grund av pågående pandemi blev EM 2020 uppskjutet till 2021. I år blir mästerskapen av men på ett annat sätt än vanligt. Istället för att ha mästerskapet på en plats är det nu utspritt över 12 arenor runt om i Europa.

Sverige kommer spela sina matcher i Sevilla och St Petersburg.

Nu börjar Europas fotbollsfest

Sverige spelar i samma grupp som Spanien, Polen och Slovakien. Till mångas besvikelse kommer Zlatan inte delta på grund av en skada.

Ett 20-tal ställen runt om i Göteborg har rättigheter att visa matcherna.

Henriksberg är en av pubarna. I och med restriktionerna kommer det finnas sittplatser för ungefär 70 personer.

– I vanliga fall tar vi 200 personer bara på takterrassen så allt är i betydligt mindre skala i år, säger Henrik Leitsen, barens ägare.

De kommer visa alla matcher förutom de som har avspark vid klockan 21.

– Det går ju inte att visa en match för att sen köra ut alla innan den är färdigspelad. Jag hoppas på att vi krögare ska få nån slags dispens och kunna visa hela matchen.

Matcherna kommer visas både nere i puben och uppe på takterrassen. Fotboll har som alla vet en tendens att bli aningen stökigt och huliganer i kombination med pandemi klingar inte helt rätt. Men det är inget som Henrik är orolig för.

– Det kommer självklart vara 4 personer per bord som gäller och vi kommer se till att alla hejar sittandes. Det kommer vara gott om plats så det blir inga problem.

– Det ska bli riktigt kul att få visa EM i år och att Sverige går långt. Men vi hoppas förstås att vi barer kan få hålla öppet några minuter längre så vi kan visa även de senare matcherna. Det skulle betyda mycket för restaurangbranschen.

Pubarna som visar Fotbolls-EM

Crowbar, Storgatan 20

Henriksberg, Stigbergsliden 7

Paddingtons Pub, Sankt Pauligatan 1

Restaurang Campo, Krutvägen 2

La Piccola Gondola, Kungstorget 15-18 

Radisson Blue Scandinavia, Södra Hamngatan 59

Quality Hotel Panorama, Eklandagatan 51-53

Glenn Gamlestan, Brahegatan 7

Glenn Friggagatan, Friggagatan 9

Kick off, Andra Långgatan 4b

Whoopsi daisy, Wieselgrensplatsen 11

Restaurang Muschaho, Vasagatan 5a

Quality Hotell 11, Maskingatan 11

Kvilles Pastahouse, Brämaregatan 18 

The Queen Restaurant Bar, Viktoriagatan 5 

Checkpoint Charlie Das Bierhaus, Östra Hamngatan 37

Irish Embassy Pub, Östra Hamngatan 50 B

Irish Embassy Pub, Järntorget 7

Glenn Frölunda, Frölunda torg 1

Visa merVisa mindre

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00