Nya ansikten. Barnen på Tvuvevägens förskola kommer att möta helt ny personal efter sommaren.

Hela personalstyrkan byts ut på förskolan

All personalen på Tuvevägens förskola på Hisingen ska bytas ut. Orsaken är interna konflikter menar kommunen. Beslutet upprör såväl anställda som föräldrar till barn på förskolan.

  • Publicerad 11:27, 19 maj 2020

Folk är chockade och oroliga och vi tagit kontakt med våra fackliga organisationer för att få stöttning.

Beskedet om personalbytet kom som en chock för både anställda och föräldrar till barn på Tuvevägensförskola, rapporterar GP. Beslutet innebär att en helt ny personalstyrka ska rekryteras till höstterminens start medan nuvarande personal får nya tjänster på andra förskolor.

Åtgärden beror på långvariga och bestående personmotsättningar inom personalgruppen, uppger Laila Svensson, utbildningschef inom utbildningsområde Hisingen, förskoleförvaltningen för GP.

– Vi har gjort en rad insatser med hjälp av bland annat företagshälsan och barnhälsan men insatserna har inte haft önskad effekt, säger hon.

30 barn tvingas flytta när förskola stängs

En förskollärare från den aktuella förskolan är emot beslutet.

– Folk är chockade och oroliga och vi tagit kontakt med våra fackliga organisationer för att få stöttning. Jag vet inte vad som händer för min egen del och tycker inte att vi har fått en jättetydlig motivering och jag hade själv inte valt den lösningen som arbetsgivaren nu har valt, säger hon till GP.

Bildat protestgrupp

Flera föräldrar är upprörda och har startat en protestgrupp på Facebook och en namninsamling.

– Alla föräldrarna trivs med förskolan och framförallt med personalen och känner oss helt handfallna. Vi är i chock över detta beslut och förstår inte hur hela personalstyrkan bara kan bytas ut. Får det verkligen gå till så här? säger Sanella Andersson som har en treårig dotter på förskolan, till GP.

God natt för stadens dygnet runt-förskolor

Beskedet: Förskola i Lundby stänger

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11