Drama. Frölunda möter HV71, Shirins vargar har premiär och Thomas Di Leva hyllar Bowie-.. Se där en fullmatad helg. Foto: Tommy Holl/Ola Kjelbye/Jens Kristensson

HELG: Bästa tipsen för att roa sig i Göteborg

Drama på is, gräs eller scen. Bowiehyllning av Thomas Di Leva. Jo, helgen har mycket att erbjuda. Här är Göteborg Direkts bästa tips.

  • Publicerad 13:45, 8 mar 2019

Bowiehyllning:

Vad: Förra året gjorde Thomas Di Leva succé på Hamburger börs i Stockholm med sin show baserat på Bowies låtar och den svenska artistens liv. Nu åker den på turné och når Göteborg för två konserter.

Var: Göteborgs konserthus.

När: Lördag 8 mars, 19.30, söndag 9 mars, 19.30.

Info: Hittar du här!

Premiär:

Vad: 26-åriga dramatikern Johanna Svalbacke var en av finalisterna i Riksteaterns manustävling 2012 och står här för de nyskrivna manus till "Shirins vargar", där prisbelönta filmregissören Marcus Carlsson regisserar. "Shirins vargar" är ett angeläget drama av filmisk karaktär om mänskliga möten som kolliderar. Pjäsen ställer frågor om avsikt och motstånd och om det går att vara offer och förövare på samma gång.

Var: Göteborgs stadsteater, Lilla scen.

När: Fredag 8 mars, 17.30, lördag 9 mars, 16.30.

Info: Hittar du här!

Isdrama:

Vad: Så nära ett ishockeyderby man kan komma. Det blir det när Frölunda möter HV71 i SHL. Båda lagen söker att positionera sig i tabellen inför slutspelet där Göteborgslaget ligger en bit före Jönköpingslaget.

Var: Scandinavium.

När: Lördag 9 mars, 15.15.

Info: Hittar du här!

Fotbollsderby:

Vad: Svenska cupen i fotboll fortsätter i helgen med kvartsfinalspel. I Göteborg blir det ett spännande derby mellan Gais och BK Häcken, som vann sina respektive grupper.

Var: Bravida arena.

När: Lördag 9 mars, 14.00.

Info: Hittar du här!

Opera- och danshappening:

Vad: Irländaren John Scott är operasångaren som blev koreograf och startade sitt eget danskompani. Nu kommer han till Göteborg med sin uppsättning "Heroes", ett slags happening i högt tempo som blandar dans och opera.

Var: 3:e våningen, Sockerbruket.

När: Fredag 7 mars, 19.00, lördag 8 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG