Helghyss. Chans att se filmen "Leif", underhållas av systrarna Cronlöf eller se fotograf Lena Öritslands bilder. Foto: Kulturtuben/Paul Musoke Edwards/Lena Öritsland

Helgen är här: Kultfilm, hockeyfest eller Göteborgsfoto

Frölunda jagar en bra placering inför slutspelet. Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf skojar om valåret. Fotograf Lena Öritsland utforskar sitt Göteborg. Jo, helgen står öppen för det mesta för de flesta.

  • Publicerad 09:15, 2 mar 2018

Humor

Vad: När Tiffany och Bianca Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén åter ger sig ut på turné är siktet inställt på valåret 2018. De redan frälsta kommer att utmanas i godhet och förändring. De som fortfarande lever i mörker kommer att vakna.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 2 mars och lördag 3 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Hockeyfest

Vad: Ishockeyfest i Scandinavium då Frölunda möter förra säsongens mästare HV71. Kampen om de främsta platserna i SHL är i full gång för att positionera sig inför slutspelet.

Var: Scandinavium.

När: Lördag 3 mars, 15.15.

Info: Hittar du här!

Barnloppis

Vad: Loppan Barnmarknad anordnar en av Göteborgs största barnloppisar, där kan man fynda allt som har med barn: skor, leksaker, kläder, barnvagnar, cyklar med mera. Intäkterna går oavkortat till Lions välgörenhetsarbete.

Var: Skutehagens skola, Torslanda.

När: Lördag 3 mars 9–14, söndag 4 mars 9­13.

Info: Hittar du här!

Fotovernissage

Vad: Göteborgska fotograf Lena Öritsland ställer ut bilder från Göteborgs Hamn. Hon har sedan 17-årsåldern gått med en kamera på axeln och utvecklade senare sin konstnärliga sida på Konstfack i Stockholm. Varvet, hamnen och kranarna har alltid varit närvarade i Lenas liv och efter flytten tillbaka till Göteborg från Stockholm förstod hon hur mycket de symboliserade. När hon 2015 fick fri tillgång till Götaverkens hamnområde, spenderade hon under ett halvår sammanlagt över tjugo dagar i hamnen.

Var: River City Gallery, Monsungatan 57, Eriksberg.

När: Lördag 3 mars, vernissage 12–16. Utställningen pågår till och med 18 mars.

Info: Hittar du här!

Kultrulle

Vad: After shave/Galenskaparna filmer passerar under ett antal veckor revy på biograf Roy på paradgatan Avenyn. Nu är det dags för den första långfilmen "Leif" från 1987, som blev starten på en räcka folkkära filmer från humorgänget från Göteborg.

Var: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45.

När: Lördag 3 mars, 15.30.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG