Bästa tipsen. Aretha Franklinhyllning på Ned, Hästpojken på Pustervik eller Rolandz på Rondo…? Helgen är fylld av möjligheter. Foto: Wikipedia/Kai Martin

Helgen bästa tips – I Göteborg

Här får du tips om hur du fyller helgen. Allt från loppisar till dansbandssväng och humor med Rolandz på Rondo. Eller varför inte en Aretha Franklinhyllning…?

  • Publicerad 12:10, 28 sep 2018

Dansbandsfavorit

Vad: I torsdags var det premiär och nu är det fullt ös på Robert Gustafsson tillsammans med Rolandz. Inte nog med det. Robert Gustafsson låter inte bara dansbandsvurmaren Roland Järverup stå på scen. In kommer mängder av figurer ur skådespelarens repertoar.

Var: Rondo, Liseberg.

När: Fredag 28 september, på scen 21.00, lördag 29 september, på scen 21.00.

Info: Hittar du här!

Hyllar Aretha Franklin

Vad: Med "A tribute to Aretha Franklin" hyllar Göteborgsmusiker den nyss avlidna soul- och gospelstjärnan. På scenen bland andra Karin Klingenstierna, sång, Mia Samuelsson, trumpet, Paula Malmborg af Ward, keyboard, Peter Wiik, gitarr, Vanja Holm, slagverk, Tomas Olsson, trummor, Elisabeth Engdahl samt röster som Emrik Larsson.

Var: Nefertiti.

När: Lördag 29 september, 20.30.

Info: Hittar du här!

Göteborgsk indiepop

Vad: Hästpojken kom i våras med sitt senaste album "Hästpojken är död". Med det motsade sig bandet rejält. Spelningen på Stora Teatern i april sålde ut och nu är det dags för extrakonsert. Agent Blå är förband.

Var: Pustervik.

När: Lördag 29 september, insläpp 19.00.

Info: Hittar du här!

Fokus på böcker:

Vad: Årets Bok- och biblioteksmässa är i full gång med mängder med författarmöten, seminarier, böcker och möten. Bland årets teman finns bland annat "Respekt".

Var: Svenska mässan.

När: Fredag 28 september, 09.00–18.00, lördag 29 september, 09.00–18.00, söndag 30 september, 09.00–17.00.

Info: Hittar du här!

Loppis

Vad: Bagageluckeloppisen är inne på sin slutspurt. Här har du chansen att antingen sälja så att det blir plats, eller fylla på inför vintern med plagg eller ting du inte visste att du behövde.

Var: Slottsskogsgatan 113, vid Slottsskogsvallen.

När: Lördag 29 september, söndag 30 september, 11–15.

Info: Hittar du här!

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG