Helgens tips. Premiär på "Kung Lear" på Stadsteatern, Maritiman på höstlovsveckan eller finalen på Attentats jubileumsår...? Möjligheterna är många i helgen. Foto: Kai Martin/Droneify Studios/Kai Martin

Helgtips: Allt från premiärer till punk

Vilse inför veckändan...? Göteborg Direkt guidar dig i helgen. Allt från premiärer till punk eller loppisar till öppet hus på Maritiman.

  • Publicerad 09:30, 26 okt 2018

Teaterklassiker:

Vad: Shakespeares drama "Kung Lear" kläs i klassisk dräkt med modern touch när regissör Pontus Stenshäll har tagit sig an pjäsen. Här utmanas kungen av sina döttrar, men också av sina egna tvivel och galenskap.

Var: Göteborgs stadsteater.

När: Lördag 27 oktober, 18.00.

Info: Hittar du här!

40-årsjubilerande

Vad: I november 1978 gjorde de sin första spelning under namnet Attentat, det har blivit många, många spelningar sedan dess. I april i år startade bandet sina första konserter under detta deras jubileumsår. Göteborg blir deras sista. Den kommer också filmas och spelas in. Punk-Jon tjänar som uppvärmer.

Var: Bommens salonger, Bellmansgatan.

När: Lördag 27 oktober, insläpp 18.00.

Info: Hittar du här!

Öppet hus:

Vad: Under höstlovet, med start i helgen, håller Maritiman nere vid Packhuskajen öppet för de hågade. Mängder med aktiviteter utlovas, som slajmigt pyssel, skattjakter och fartygsvandringar för hela familjen. Maritimans fartygsflotta är ett flytande kulturarv, väl förankrat vid Packhuskajen, där man kan följa med på en resa genom en svunnen epok med hjälp av visningar, audioguider och utställningar.

Var: Maritiman, Packhuskajen.

När: Fredad 26 oktober, lördag 27 oktober, söndag 28 oktober, 11–16.

Info: Hittar du här!

Skivor som berättar:

Vad: Under rubriken "Every vinyl tells a story" får den som önskar chansen att presentera sin musik under ett på förhand presenterat tema. Jonas Slättung och Mattias Lindeblad håller i tåtarna, där man lämnar in sin vinylskiva till värdarna och får ett "startnummer". När numret ropas upp är det dags att spela låten och berätta något om den. Tre minuter från en och samma låt per person och tillfälle är det som gäller.

Var: Bengans fik, Stigbergstorget.

När: Söndag 28 oktober, 13.30.

Info: Hittar du här!

Finalloppis:

Vad: Bakluckeloppisen på före detta fotbollsplanerna vid Slottsskogsvallen är ett populärt helgnöje, som lockar både köpare och säljare. Den här helgen är det final för säsongen, så det är bara att packa plånboken med pengar eller bilen med sådant som det är dags att rensa ut och sälja.

Var: Slottsskogsgatan 113.

När: Lördag 27 oktober och söndag 28 oktober, 11–15.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG