Tips. Röj med Ebbot i Union Carbide, vernissage med Ian Rusth eller musik med Vanessa Liftig? Några av helgens möjligheter Foto: Kai Martin/Ian Rusth

Helgtipset: Bästa guiden för bästa helgen i Göteborg

Röjig rock med Union Carbide Productions eller Ian Rusths efterlängtade konst? Eller den musikaliska föreningen mellan Vanessa Liftig och Matti Ollikainen…? Några av helgens möjligheter. Bästa tipsen för Göteborg hittar ni här.

  • Publicerad 12:30, 9 nov 2018

Syntsuccé:

Vad: Med låten "Don't you want me" 1981 blev brittiska Human League ett namn vida långt utanför gällande synkretsar. Låten snurrade runt jorden och gör så fortfarande. Nu kommer bandet till Göteborg för en spelning. Senast gruppen gästade Sverige var för två år sedan, då spelningen i Stockholm snabbt sålde ut.

Var: Trädgår'n.

När: Fredag 9 november, dörrarna öppnar 19.00.

Info: Hittar du här!

Jazzförening

Vad: Vanessa Liftig gjorde svenskspråkig debut med sitt album "Göteborgs pyramider". Matti Ollikainen är albumaktuell med Franska Trions senaste "Blod på våra händer". Nu gör de gemensam sak för en spelning.

Var: Bellevue jazz, Brahegatan 12.

När: Fredag 9 november, dörrarna öppnas 20.00.

Info: Hittar du här!

Vernissage

Vad: Göteborgskonstnären Ian Rusth har sålt tavlor till kändisar som Sting och Maryl Streap. Hans färgstarka, naivistiska motiv lockar publik, både köpare och betraktare. Nu har han en sedan länge emotsett vernissage på sina nya verk.

Var: Galleri Backlund, Karl Gustavsgatan 13.

När: Lördag 10 november (vernissage), 12–16.

Info: Hittar du här!

Mer än en comeback

Vad: När Union Carbide Production gjorde på Lisebergs stora scen i augusti blev det snart lite mer. Förutom en hemlig spelning på Jazzhuset efter spelningen fanns också en bokad turné med det stökiga, legendariska Göteborgsbandet. Den når nu hemstaden.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 9 november, 19.00.

Info: Hittar du här!

Hyllad pjäs

Vad: Lars von Triers film "Dogville" med Nicole Kidman har blivit en hyllad pjäs med Andrea Edwards i huvudrollen. Både kritiker och publik är överens om kraften i den omtumlande pjäsen.

Var: Folkteatern.

När: Fredag 9 november, 19.00, lördag 10 november, 15.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG