Möjligheter i helgen. Helga de som inte längre är med oss med ett ljus. Se och höra Emil Jensen. Eller gå på något som Planetafestivalen har att erbjuda. Foto: Wikipedia/Joel Nilsson/Kai Martin

Helgtipset: Tänd ett ljus på Alla helgons dag

Tänk på de döda. Men ägna dig också åt det levande. Göteborg Direkt bjuder på möjligheter för helgen – från allvar till nöje.

  • Publicerad 11:40, 2 nov 2018

Engagerad poet

Vad: Emil Jensen har med sitt språk och sin musik skapat ett eget tilltal som lockar publiken. Under rubriken "En ensam galning" turnerar han nu runt i Sverige når denna helg Göteborg med ett liveframträdanden som är sommarprat på scen, där hans låtskatt varvas med personliga mellansnack, komik och allvar, i en helt egen blandning.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 2 november, 19.00, lördag 3 november, 19.00, och söndag 4 november, 18.00.

Info: Hittar du här!

Alla helgons dag:

Vad: En stund för eftertanke och möjlighet att tänka på sin nära och kära som inte längre är med oss. Ja, så fungerar Alla helgons dag utmärkt och det märks om inte annat på våra kyrkogårdar. Planerar för ditresan, tag gärna spårvagn eller buss då det är många som vill besöka gravarna och tända ljus. Ett tips är att komma dit då det skymmer eller är mörkt.

Var: Göteborgs kyrkogårdar.

När: Lördag 3 november.

Info: Hittar du här!

Gränslös musik

Vad: Planetafestivalen startade redan i tisdags, men håller i över helgen och över hela Västsverige med Göteborg som bas. Det är en festival som med sitt omfattande program bjuder på musik och dans från hela världen. Till exempel GAO – Göteborgs Alternativa Orkester – som gästar Bergsjön på lördag.

Var: Olika scener i Göteborg, som Musikens hus, Världskulturmuseet, Kulturhuset Kåken, Oceanen, Bergsjön Centrum, Blåstället med flera.

När: Fredag 2 november, lördag 3 november, söndag 4 november.

Info: Hittar du här!

Punkös

Vad: Bandet De Lyckliga Kompisarna larmade på landet scener från 1989 till 1997 och fick en monsterhit med "Ishockeyfrisyr", eller vardagligt "Hockeyfrilla". 2008 drog gruppen igång igen och har varit frekvent sedan dess.

Var: Sticky Fingers, Kaserntorget.

När: Lördag 3 november, dörrarna öppnas 21.00.

Info: Hittar du här!

Fotbollsfinal

Vad: Säsongen 2018 har inte varit IFK Göteborg, men trots förlusten senast mot Djurgården på bortaplan har laget säkrat en allsvensk plats till nästa år. Nu kan Blåvitt spela utan nerver mot ett gästande MFF som kämpar om topplacering i årets Allsvenska.

Var: Gamla Ullevi.

När: Söndag 4 oktober, 15.00.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG