Foto: Mostphotos

Helvändningen: Göteborgsvarvet på igen

Det blir ett Göteborgs varv i år trots allt. Det meddelade Göteborgs Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund under tisdagen 21 september.

  • Publicerad 11:30, 21 sep 2021

Beskedet om att Göteborgsvarvet inte skulle kunna bli av i år heller, trots framflyttningen till september, var tungt för alla inblandade, inte minst de som sett framemot att springa loppet.

Och inte blev det mindre snöpligt när regeringen beslöt att häva restriktionerna som tidigare satt stopp för varvet bara veckor efter beslutet att ställa in.

– Det är som att snubbla på mållinjen. Vi hade signaler att det skulle ha skett tidigare och det är därför vi har hamnat i den här situationen, sa Martin Bergman, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet.

Nya besked: Planer smids för Göteborgsvarvet 2021

Men nu brinner hoppets låga igen. Under tisdagen meddelades att varvet ändå ska bli av i år. Nu med det nya startdatumet 6 november.

Efter omfattande utredningar avseende förutsättningarna för att faktiskt arrangera lopp i höst, och i nära samråd med sjukvården, har vi nu hittat en möjlig väg framåt. Styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund har därför rivit upp det gamla beslutet och fattat ett nytt beslut om att alla som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 nu kommer att få två alternativ: Att antingen delta i ett helt nytt lopp i Göteborg den 6 november 2021 eller att flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022, det skriver Göteborgs Friidrottsförbund på sin hemsida.

– Det var en stor besvikelse för såväl deltagare, partners och för oss som arrangör, att vi inte hade möjlighet att kompensera löparna, men som läget var och med den information vi hade där och då var det omöjligt för oss att betala tillbaka anmälningsavgifterna eller flytta startplatserna till nästa år. Nu hoppas vi att vi åter kan få löparnas förtroende och vi ser fram emot att kunna leverera löparglädje, ökad folkhälsa och fantastiska upplevelser, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47