Foto: Mostphotos

Helvändningen: Göteborgsvarvet på igen

Det blir ett Göteborgs varv i år trots allt. Det meddelade Göteborgs Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund under tisdagen 21 september.

  • Publicerad 11:30, 21 sep 2021

Beskedet om att Göteborgsvarvet inte skulle kunna bli av i år heller, trots framflyttningen till september, var tungt för alla inblandade, inte minst de som sett framemot att springa loppet.

Och inte blev det mindre snöpligt när regeringen beslöt att häva restriktionerna som tidigare satt stopp för varvet bara veckor efter beslutet att ställa in.

– Det är som att snubbla på mållinjen. Vi hade signaler att det skulle ha skett tidigare och det är därför vi har hamnat i den här situationen, sa Martin Bergman, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet.

Nya besked: Planer smids för Göteborgsvarvet 2021

Men nu brinner hoppets låga igen. Under tisdagen meddelades att varvet ändå ska bli av i år. Nu med det nya startdatumet 6 november.

Efter omfattande utredningar avseende förutsättningarna för att faktiskt arrangera lopp i höst, och i nära samråd med sjukvården, har vi nu hittat en möjlig väg framåt. Styrelsen för Göteborgs Friidrottsförbund har därför rivit upp det gamla beslutet och fattat ett nytt beslut om att alla som var anmälda till Göteborgsvarvet 2021 nu kommer att få två alternativ: Att antingen delta i ett helt nytt lopp i Göteborg den 6 november 2021 eller att flytta sin startplats till Göteborgsvarvet 2022, det skriver Göteborgs Friidrottsförbund på sin hemsida.

– Det var en stor besvikelse för såväl deltagare, partners och för oss som arrangör, att vi inte hade möjlighet att kompensera löparna, men som läget var och med den information vi hade där och då var det omöjligt för oss att betala tillbaka anmälningsavgifterna eller flytta startplatserna till nästa år. Nu hoppas vi att vi åter kan få löparnas förtroende och vi ser fram emot att kunna leverera löparglädje, ökad folkhälsa och fantastiska upplevelser, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39