Hemköpskunderna i Billdal skänkte mest 2019

Av landets närmare 200 Hemköpsbutiker lyckades Billdal samla in mest pengar till SOS Barnbyar under 2019. "Merparten kommer från gåvoknappen, säger Daniel Quist", en av ägarna.

  • Publicerad 16:51, 3 feb 2020

Man känner väl att man själv inte behöver den där sista kronan utan att den gör mer nytta på annat håll.

Under 2019 samlade Hemköp tillsammans med sina kunder in drygt 2,7 miljoner kronor till SOS Barnbyars arbete för barn i utsatthet. Det är rekord sedan insamlingen startade 2007 och det största bidraget kom från Hemköp i Billdal.

Bidragen skänks till den barnby i Ukraina som Hemköp varit med och byggt upp.

– Roligt att vi ligger i topp. Jag tror vi har väldigt medvetna kunder i Billdal med omnejd. Man känner väl att man själv inte behöver den där sista kronan utan att den gör mer nytta på annat håll, säger Daniel Quist som äger Hemköp i Billdal tillsammans med sin bror Andreas Quist.

Merparten av gåvorna kommer från gåvoknappen på pantmaskinen.

– Det ska vara enkelt och man ska inte bli påhoppad utan göra ett aktivt val. Det är lätt att trycka på den gula knappen istället för den gröna.

Rekordinsamling. Daniel och Andreas Quist, ägare till Hemköp i Billdal hyllar sina givmilda kunder. Foto: Hemköp

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57