STÖLD. Det var i mars och april som smyckena blev stulna. Foto: Mostphotos

Hemtjänstanställd misstänkt för stölder hos äldre

Två äldre blev under våren av med smycken från sina bostäder på Hisingen. Polisen spårade några av smyckena till en pantbank. Nu har en anställd inom hemtjänsten anhållits misstänkt för stölderna.

  • Publicerad 13:20, 30 apr 2020

De båda vårdtagarna är födda på 30-talet. I mars och april blev båda av med smycken från sina bostäder i Torslanda. Stölderna anmäldes och polisens godsspanare lyckades spåra några av de stulna smyckena till en pantbank.

– Det här är riktigt fula brott som drabbar samhällets allra svagaste. I dagsläget har vi två målsägare men vi kommer att titta på liknande ärenden för att se om det finns fler. Tyvärr kan det vara svårt för äldre och sjuka att upptäcka att de blivit bestulna. Ofta är det anhöriga som anmäler, säger Håkan Jarnevall, förundersökningsledare vid Hisingspolisen, i ett pressmeddelande.

Misstankarna riktades mot en man i 20-årsåldern som är anställd hos hemtjänsten och som besökt de båda vårdtagarna i sitt jobb. Under onsdagen hämtades han in av polis.. Efter förhör och husrannsakan anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för grova stölder.

Vi är GBG