Hemtjänsten. Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo ser allvarligt på de anmälningar som hemtjänsten gjort till arbetsmiljöverket. Foto: Mostphotos

Hemtjänstlarmet: Nu granskas kritiserad app

Flera skyddsombud inom hemtjänsten i Göteborg larmar om det nya mobila systemet Plugo som enligt dem lett till en stressigare arbetsmiljö. Nu ska Arbetsmiljöverket utreda ärendet.

  • Publicerad 05:30, 5 jun 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

"De olika apparna i Plugo krånglar dagligen samt att telefonen laddar ur väldigt snabbt. Telefonen är känslig för värme och kyla och stängs av. Detta skapar stor stress bland personalen".

Det skriver skyddsombuden från de olika stadsdelarna i den 6:6a-anmälan som de gjort till Arbetsmiljöverket. Totalt är det tre stadsdelar som berörs av anmälan, Askim-Frölunda-Högsbo, Norra Hisingen och Lundby. Plugo är ett mobilt planeringssystem som införts gemensamt i Göteborgs stadsdelar under 2018 för att underlätta hemtjänstpersonalens arbete.

Politiker larmar om ny tuff smäll för hemtjänsten

– Vi ser väldigt allvarligt på anmälan men även som en möjlighet att få hjälp av Arbetsmiljöverket med de utmaningar vi har, säger Linda Hedborg, områdeschef för stöd i ordinärt boende/ hemtjänst i Askim-Frölunda-Högsbo.

I anmälan kräver skyddsombuden restid för att ta sig mellan brukarna. De kräver även mer kringtid, att det ska finnas mer utrymme i deras schema om Plugo skulle krångla.

Missen: Teknikbyte i Utby slår ut trygghetslarm

Stadsdelsförvaltningen Askim-Frölunda-Högsbo har tillsammans med Kommunal upprättat en handlingsplan gällande Kommunals framställan om 6:6a-anmälan Arbetsmiljölagen.

– Vi arbetar med en kartläggning över kringtiden och restiden för att se hur det är kopplat till den stress personalen upplever, säger Linda Hedborg.

Om 6:6a

6.6a är en anmälan som skyddsombudet först lämnar till arbetsgivaren för att få ett arbetsmiljöproblem löst.

Om skyddsombudet inte är nöjt med arbetsgivarens agerande kan anmälan skickas vidare till Arbetsmiljöverket som då kan göra inspektion och eventuellt med hot om böter kräva att arbetsgivaren löser arbetsmiljöproblemet.

Vi är GBG

    Vi är GBG