Kreerar. Henrik Berggren har fullt upp med att göra musik till sitt andra soloalbum. Foto: Pressbild

Henrik Berggren skriver maniskt på nytt album

Med Broder Daniel premierades han med att bli invald i Swedish Music Hall of Fame. Men för Henrik Berggren är det viktigare att göra ny musik. – Jag skriver maniskt. Jag har aldrig varit med om det, säger han.

  • Publicerad 16:15, 3 jun 2018

Att Broder Daniel blev invalt i Swedish Music Hall of Fame överraskade många, inklusive bandet självt.

Till Göteborg Direkt sa Henrik Berggren:

– Det förstör min idé om oss som obefläckade av priser och utmärkelser. Men, ja, jag blir glad av uppskattningen och erkännandet. Jag står inte över det eller är likgiltig för vad folk tycker.

Men han valde att inte åka upp till ceremonin för någon vecka sedan. Av två skäl. Dels på grund av sin sjukdom, diagnosticerad med kroniskt trötthetssyndrom sedan fem år tillbaka. Dels för att han är inne i en kreativ period.

– Jag skriver musik maniskt hela dagarna. Jag har inte tid att äta. Jag har aldrig varit med om det, men jag njuter, säger han.

– Kreativiteten tror jag har med min sjukdom att göra. Men det är mindre krävande med något sådant än annat.

Planen är att han ska ta sin musik till producenten Charles Storms studio på Hisingen, han som också producerade Henrik Berggrens första soloalbum "Wolf's heart", som kom förra året.

– Om jag har någon tidsplan...? Nej, jag behöver inte det.

Förra året gjorde Henrik Berggren flera hyllade spelningar – från skivreleasen på Pustervik i början på maj, Liseberg i somras och till Lisebergshallen i höstas.

Henrik Berggren

Är: Grundaren och sångaren i Broder Daniel (1988– 2008), som valdes in i Swedish Music Hall of Fame nyligen. Nu mer soloartist.

Från: Västra Frölunda, Göteborg.

Solodebuterade: Med "Wolf's heart" förra året som följdes av en turné.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG