VARNING. Som närboende kan man få en förvarning innan sprängning. Foto: Mostphotos

Heta linjen – bli uppringd innan det smäller

Om du bor eller är verksam inom det område där Västlänken ska byggas kan du få ett sms, mejl eller bli uppringd 30 minuter innan det ska sprängas.

  • Publicerad 16:51, 21 aug 2018

I förra veckan påbörjades sprängningar vid Linnéplatsen i arbetet med Västlänken. Trafikverket erbjuder en tjänst som skickar ut en varning innan det smäller.

– Det är ett etablerat system som har använts på flera stora byggprojekt tidigare, säger Agneta Eklund, kommunikatör för Västlänken på Trafikverket.

Läs också: Västlänkens sprängning ger stopp i tre månader

Den som bor eller har verksamhet inom 150 meter ifrån Västlänkens byggarbete kan bli förvarnad cirka 30 minuter innan sprängning. Man kan välja både sms, mejl eller att bli uppringd. Hur mycket sprängningarna hörs varierar.

– Det är en automatisk tjänst. Entreprenörerna själva aktiverar den sedan går det per automatik. Men det är bara öppet för de som bor i närheten. Om du exempelvis bor i Lerum så kan du inte anmäla dig, säger Agneta Eklund.

HÄR kan du anmäla dig.

Läs också: Uppmaningen: Kolla appen innan du kör

Krönikor

Axelsson: Göteborg var kallare förr

Krönika Tradition. Det är ett faktum att kalla dagar i Göteborg känns kallare än på många andra platser på grund av vindarna. Men vintern 2021 är långt ifrån någon rekordvinter, åtminstone än så länge. torsdag 11/3 16:10

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Attenius (S): Alla unga ska kunna ta sig runt i Göteborg

Debatt Socialdemokraterna Att spela fotboll på Heden, bada i Delsjön eller gå på Liseberg har gett många av oss göteborgare sommarminnen för livet. Den möjligheten bör utsträckas till alla skolelever, oavsett föräldrarnas inkomst. tisdag 6/4 13:00