VARNING. Som närboende kan man få en förvarning innan sprängning. Foto: Mostphotos

Heta linjen – bli uppringd innan det smäller

Om du bor eller är verksam inom det område där Västlänken ska byggas kan du få ett sms, mejl eller bli uppringd 30 minuter innan det ska sprängas.

  • Publicerad 16:51, 21 aug 2018

I förra veckan påbörjades sprängningar vid Linnéplatsen i arbetet med Västlänken. Trafikverket erbjuder en tjänst som skickar ut en varning innan det smäller.

– Det är ett etablerat system som har använts på flera stora byggprojekt tidigare, säger Agneta Eklund, kommunikatör för Västlänken på Trafikverket.

Läs också: Västlänkens sprängning ger stopp i tre månader

Den som bor eller har verksamhet inom 150 meter ifrån Västlänkens byggarbete kan bli förvarnad cirka 30 minuter innan sprängning. Man kan välja både sms, mejl eller att bli uppringd. Hur mycket sprängningarna hörs varierar.

– Det är en automatisk tjänst. Entreprenörerna själva aktiverar den sedan går det per automatik. Men det är bara öppet för de som bor i närheten. Om du exempelvis bor i Lerum så kan du inte anmäla dig, säger Agneta Eklund.

HÄR kan du anmäla dig.

Läs också: Uppmaningen: Kolla appen innan du kör

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39