FESTPLATS. Projektledare Johanna Palm hoppas att halva Göteborg kommer till Kvilleplatsen under Hisingsfestivalen. Foto: Lina Persson

Hisingsfestivalen bjuder in hela Göteborg

Musikuppträdanden, dansworkshops och sagostund. På söndag är det dags för årets Hisingsfestival. Den här gången på en färgglad plats på Hisingen.

  • Publicerad 06:30, 11 aug 2018

Det är andra året i rad Ungdomssatsningen Hisingen ordnar Hisingsfestivalen. Förra året hölls den i Gothenburg Film Studios på Lindholmen, men i år blir det området runt den regnbågsfärgade dansbanan, mitt på Backaplan, som blir festivalplats.

– Det blir som en avslutning på den fantastiska sommar som dansbanan har haft, säger Johanna Palm som är projektledare för Hisingsfestivalen. Och en chans att visa hur den här platsen kan utnyttjas.

Hisingsfestivalen bjuder på dansuppträdanden och workshops, sagoläsning av Emma Knyckare, matmarknad och musikakter. Bland annat kommer den lokala duon ”Steget” att uppträda.

Men målgruppen är noll till hundra år och även om festivalen har särskilt fokus på barn och ungdomar och ungdomars kreativa förmågor finns det aktiviteter som också attraherar hundraåringarna.

– Jag tror att de gillar linedance och broderi-workshop, säger Johanna Palm och skrattar.

Förra året kom 2 000 besökare. Nu är festivalplatsen mindre, men mer lättillgänglig och Johanna Palm hoppas att besökssiffran stiger i år.

– Jag hoppas ju att halva Göteborg kommer. I alla fall alla som inte är slitna efter Way out West.

Hisingsfestivalen

Plats: Dansbana Kvilleplatsen, mitt på Backaplan

När: Söndag 12 augusti, klockan 12-20

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG