På scen. Rapparen B.Baby spelar på Hisingsfestivalen och så gör även göteborgsbördige Baby Mala, eller Deniece Ignacio som hon egentligen heter. Foto: Azi Nouiem

Hisingsfestivalen tillbaka – tar plats på Bananpiren

Efter två års uppehåll arrangerar återigen Fritid Hisingen, tillsammans med personal från fler fritidsgårdar, en ungdomsfestival som start på sommarlovet. Bjudna är unga, 13-20 år, från hela staden.

  • Publicerad 13:56, 16 jun 2022

Vad har artisterna Ricky Rich, B.Baby, Sharks, Baby Mala och Lovad gemensamt? Jo, samtliga är bokade till Hisingsfestivalen som är tillbaka på fredag, efter två års uppehåll.

– Alla som jobbar i festivalens projektgrupp arbetar med unga på Hisingen på olika sätt och de har låtit ungdomarna få skriva listor på sina önskemål. På så sätt har de fått göra sin röster hörda, säger Klara Wettre, ungdomskonsulent.

Rapparen B.Baby släpper album

Hisingsfestivalen arrangeras av Fritid Hisingen och riktar sig till ungdomar mellan 13-20 år. Hela stadens unga är inbjudna till festligheterna som i år tar plats på Bananpiren.

– Vi kan ta emot uppemot 2 500 personer och det är ett utmärkt tillfälle för ungdomar från olika håll att mötas. Det ska bli jättehärligt att festivalen äntligen kan bli av igen och att få ge ungdomarna den här upplevelsen.

"Stort intresse"

Förutom mer etablerade artister utlovas även uppträdanden av lovande talanger från Hisingen.

Verksamheten Människan bakom uniformen, MBU, kommer att vara på plats för att tillsammans med arrangörerna se till att festivalen blir en trygg upplevelse. BK Häcken ordnar fotbollsaktiviteter och det kommer att finnas food trucks med mat till försäljning.

– Intresset från ungdomarna är stort har vi förstått. Nu hoppas vi bara på fin väder också, säger Klara Wettre.

Hisingsfestivalen sker på fredag, 17 juni, mellan klockan 18-24.

Vi är GBG