Nystart. Spelarna i Kärras J19-lag flyttar nu upp ett snäpp och ska nu spela i klubbens nystartade damlag. Foto: Malin Morup/Kärra KIF

Hisingsklubb satsar på damlag

Efter ett uppehåll på åtta år kommer Kärra KIF att satsa på ett damlag till nästa års säsong. – Det känns jätteroligt. Första året blir ett lärdomsår, men framtiden ser ljus ut, säger Viktor Duvald Karlsson, huvudtränare.

  • Publicerad 14:10, 4 dec 2021

2013 var senast Kärra KIF hade ett damlag i divisionsspel. Men det ska det nu bli ändring på. När säsongen startar upp nästa år är Kärras nystartade damlag med i division 4 tillsammans med andra Hisingslag som Hisingsbacka FC och IF Warta.

– Det började med att vi satte oss ner för att diskutera i föreningen hur vi ska tänka framöver. Vårt J19-lag har gjort en bra säsong i sin serie, med det är stora åldersskillnader i laget. Därför beslutade vi oss för att starta från grunden och satsa på ett damlag, berättar huvudtränaren Viktor Duvald Karlsson.

Grundstommen i det nya laget blir spelare från J19 som spelat i flera år tillsammans.

– Att föreningen gör den här satsningen är väldigt positivt för dem och det är en rolig utmaning. Dock skulle vi behöva vara cirka fem-tio personer till i laget för att kunna göra en seriös satsning. Så nu har vi ett arbete framför oss att försöka rekrytera fler spelare.

"Ett lärdomsår"

Det största förhoppningen är enligt Viktor Duvald Karlsson att laget ska kunna locka till sig spelare som tidigare tränat för föreningen, men gått vidare till andra klubbar i avsaknaden av ett damlag.

Under hela december håller Kärra öppna träningar under måndagskvällarna för att intresserade ska få komma och testa på att spela.

– Det första året räknar vi blir ett lärdomsår för oss. Men framtiden ser väldigt ljus ut tycker jag, säger Viktor Duvald Karlsson.

Vi är GBG