Trafikanter hänvisas under stoppet att köra via Sörredsmotet. Foto: Trafikverket

Hisingsleden stänger en vecka – tio minuter längre restid

Sprängningsarbeten för Halvors länk skulle pågått under flera månader. Nu byter Trafikverket plan och spränger allt på en vecka.

  • Publicerad 05:29, 10 apr 2020

På den södra delen av Hisingsleden bygger Trafikverket Halvors länk sedan februari i år. Nu går arbetena in i ett nytt skede med sprängningsarbeten.

– Det var tänkt att vi skulle spränga minst en gång om dagen i några månaders tid. Nu spränger vi alltihop på en vecka i stället, säger Stefan Jiverö, projektledare på Trafikverket.

Den nya planen innebär att Hisingsleden kommer stängas mellan Vädermotet och Assar Gabrielssons väg mellan tisdag den 14 klockan 12.00 till och med måndag den 20 april klockan 05:00. Inga hållplatser dras in, men kollektivtrafiken kan påverkas med längre restider.

– Vi passar på under coronatider när det är väldigt mycket mindre trafikbelastning på Hisingsleden, säger Stefan Jiverö.

Trafiken leds om via Sörredsmotet vilket ger cirka tio minuters längre restid.

– Vi ber om ursäkt men hoppas på förståelse. Det ska bli bättre och minska köerna under projekttiden.

Håller ni tidsplanen?

– Ja det gör vi. Allt ska öppnas för trafik våren 2022. Men vi kommer att öppna vissa delar tidigare än så etappvis, säger Stefan Jiverö.

HISINGSLEDEN OCH HALVORS LÄNK

Trafikverket bygger om Hisingsleden mellan Vädermotet och Björlandavägen. Sträckan ska få två körfält i vardera riktning och planskilda trafikplatser (mot) vid Assar Gabrielssons väg och vid Björlandavägen. Dessutom byggs ännu ett mot mellan dessa.

Halvors länk är en 1,3 km ny väg, samt gång- och cykel-bana som sträcker sig från Ytterhamnsmotet på väg 155 till Hisingsleden söder om Assar Gabrielssons väg. På Halvors länk planeras en ny trafikplats, Vikanmotet, som ansluter det nya logistikcentret vid Halvors äng.

Målet är att höja säkerheten för alla trafikslag och öka kapaciteten för godstrafik.

Mer information HÄR

Källa: Trafikverket

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

GO FM väcker liv i gammal P4-favorit

Nostalgi. En helt timme med 40-, 50- och 60-talsmusik Radiokanalen GO FM Göteborg återupplivar Sveriges radios gamla 30-minutersprogram ”Skivor till kaffet” men utökar till en hel timmes lyssning.tisdag 26/5 16:29

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57