Historiska festhelgen: "Kommer bli sjukt"

Redan i onsdags firade många festsugna att restriktionerna är över. Men i helgen förväntas ännu fler dansa loss i Göteborgs nöjesliv. ”Kommer bli sjukaste helgen i nattklubbarnas historia, säger Alexander Clarensius på Excet.

  • Publicerad 12:12, 1 okt 2021

Alexander Clarensius, delägare i Shuffel group som bland annat driver nattklubben Excet. Foto: Pressbild

Efter drygt ett och ett halvt år är restriktionerna över i Sverige. Nu är det okej för vaccinerade att umgås i stora kompisgäng både hemma och på krogen.

– Det märktes att folk har längtat efter detta, säger Alexander Clarensius, delägare i Shuffel Group som bland annat driver nattklubben Excet vid Avenyn.  

Nattklubben Excet har varit stängd under pandemin så när restriktionerna lättade 29 september var det självklart att fira genom att slå upp portarna för göteborgarna.

– Det var väldigt bra, massa folk och glada människor. Det var ungefär 1 500 personer som väntade när vi öppnade, det har vi aldrig sett förr. Vi släpper in 700 så många fick vänta länge för att komma in.

Öppet till 05

Polisen förbereder sig för stökiga helgen

– Jag tror att lördagen kan bli något av det sjukaste som har hänt sedan nattklubbarna öppnade för 300 år sedan.

Hur laddar ni inför helgen?

– Det gäller att vara förbered på alla punkter och har tillräckligt med personal på plats. Vi har även tagit in tre extra ordningsvakter. Vanligtvis har vi ett tillstånd fem ordningsvakter men till helgen blir de åtta för att eventuellt kunna mota tryck och fylla som kan komma med mycket folk, säger Alexander Clarensius.

Han tillägger:

– Vi är sjukt glada och lyckliga allihop. Nu ser vi framemot en fullproppad höst och vinter.