Fängelse för mord. 22-åringen som högg ihjäl en kamrat på korttidsboendet i Järnbrott har fått sin dom. Foto: Lina Isaksson (arkivbild)

Högg ihjäl kamrat på boende – döms

De två männen på korttidsboendet i Järnbrott hamnade i bråk. Grälet slutade med att en av dem knivhögg den andre till döds. Nu döms den 22-årige gärningsmannen till 16 års fängelse.

  • Publicerad 12:00, 22 aug 2021

De två männen var tillfälligt bosatta på korttidsboendet i Frölunda. Vad som utlöste bråket i början av mars är fortfarande okänt. När polisen kom till platsen låg en av männen på golvet, omringad av flera andra personer, skriver GP.

Den mördade mannen hade fått ta emot flera knivhugg och avled senare på sjukhuset. 22-åringen har medgett de faktiska omständigheterna runt dådet, men nekar till anklagelsen om mord. Han menar att han aldrig hade något uppsåt att döda utan att han handlat i självförsvar då den döde mannen ska ha haft kniv.

Dådet fångades på boendets övervakningskamera där det syns att den misstänkte visserligen blir slagen men också att det är han själv som drar kniv.

I somras åtalades 22-åringen för mord och i måndags föll domen i Göteborgs tingsrätt. Mannen döms till 16 års fängelse.

Han har tidigare dömts vid flera tillfällen och har en lång historia av psykiska besvär. 

Den rättspsykiatriska utredningen har visat att han inte led av någon allvarlig psykisk störning, vare sig vid dådet eller vid undersökningstillfället.

Man död efter misshandel på korttidsboende

Vi är GBG