Bartender. Mimmi Arvidsson, 23 år är är med i final i sommarens Gin & Tonic-tävling. Foto: Pressbild

Hon är med i kampen om Sveriges godaste GT

En perfekt sommarkväll i Göteborg. Det är inspirationen bakom bartendern Mimmi Arvidssons bidrag i sommarens Gin & Tonic-tävling.

  • Publicerad 17:00, 26 jun 2021

”Sommar på bryggan bjuder på en mix av sval melon, fräsch gurka och aromatisk citronmeliss. Det hela sveps in i en romantisk doft av ros, likt en ljuv sommarbris över glittrande vatten.”

Så beskrivs bartendern Mimmi Arvidssons bidrag som tagit sig till final i Schweppes tävling som ska kora Sveriges bästa Gin & Tonic.

Hur kom du fram till ditt recept, var hittade du inspirationen?

– Ambitionen när jag började jobba med min GT var att verkligen fånga känslan av en perfekt sommarkväll i Göteborg. Jag funderade på hur jag skulle fånga doften av sommaren. Jag tänkte att det hade varit magiskt om det första man möts av när man tar en klunk av drinken är en härlig rosdoft. Där kom idén att spraya rosvatten över drinken. Ros kändes också som en spännande smakkomponent att jobba med, säger Mimmi Arvidsson.

Hon fortsätter:

Melonen kändes självklar, det är verkligen en sommarsmak för mig, och den visade sig passa otroligt bra med rosdoften. Sen provade jag mig fram utifrån det, med flera olika ingredienser.

Han visar dig "ginvägen" till en perfekt GT

Mimmi Arvidsson jobbar till vardags som bartender på Schnitzelplatz Lagerhuset i centrala Göteborg.

– Jag började jobba i baren för bara ett år sedan, så det känns helt otroligt att mitt bidrag tagit sig till final. Jag har haft så roligt i baren och lärt mig massor under det här året. Mycket tack vare min barkollega Peggy, min mentor i baren, som lärt mig så mycket och framförallt inspirerat mig mycket när det kommer till smaker och att vara kreativ i baren!

Mer om tävlingen

Syftet är att kora de mest nyskapande och välsmakade varianterna av en Gin & Tonic och ett vinnande recept kommer att utses i varje tävlingsklass: hemmafixare och proffesionella bartenders.

Jury består av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, chefredaktör på Nöjesguiden och den prisade bartendern Josephine Sondlo.

Nytt för i år är att folkets röster avgör vilka recept som ska belönas med titeln ”Sveriges Bästa Gin & Tonic 2021”. På Drinkgeneratorn.se/sbgt, kan man lägga sin röst på favoriten i varje tävlingsklass till och med den 23:e augusti.

Visa merVisa mindre

Recept: Sommar på bryggan

Ingredienser
Is

5 cl Brygga Lilla London Gin

5 cl färskpressad, sötad juice av galiamelon

5 cl Schweppes Tonic & Twist of Lime

Citronmeliss

Galiamelon

Rosvatten

Ätbara blommor
Gurkskiva skuren på längden


Så gör du
Placera en längdskuren gurkskiva längs glasets insida. Addera juice av galiamelon och fyll sedan upp glaset med is. Lägg i tre frysta melonkulor och blad av citronmeliss. Tillsätt gin och toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Spraya rosvatten i glasets öppning. Garnera med ett par ätbara blommor och citronmeliss.

Melonjuice

Ingredienser

1 Galiamelon

5 dl Socker

5 dl Vatten

Så gör du

Dela galiamelonen på mitten. Ena halvan skärs i bitar. Lägg bitarna i en kastrull ihop med vatten och socker, koka upp under omrörning till dess att sockret smält och melonen blivit mjuk. Ta från spisen och låt svalna, låt melonen ligga kvar i sockerlagen över natten. Sila ur melonen. Ta fram andra halvan av melonen och mixa ordentligt i en mixer. Tillsätt en halv dl av melonsockerlaget till den mixade melonen (smaka av så du får en fin sötma). Sila den färdiga juicen genom en finmaskig sil och därefter genom en silduk.
 

Melonkulor

Ingredienser

1 Galiamelon

Så gör du

Gröp ur melonköttet med ett kuljärn så det formas. Frys in över natten.

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12