Storsatsning. Kim Martin-Hasson tillträder som sportchef för Frölundas damlag i maj nästa år. Foto: ERIK SIMANDER

Hon blir sportchef för Frölundas nya damlag

Nästa år startar Frölunda HC ett eget damlag och Kim Martin-Hasson har fått uppdraget som sportchef. Tanken var att satsningen skulle starta 2023, men i måndags meddelades att man drar igång redan nästa år.

  • Publicerad 15:30, 12 okt 2021

Det känns jättespännande. Men det är också väldigt blandade känslor.

Kim Martin-Hasson, som tidigare vunnit både OS-silver och VM-brons med Damkronorna, ska nu axla rollen som sportchef för Frölundas damlag som startar nästa år.

– Det är jätteviktigt. Många har gått och väntat på det här och ifrågasatt varför de inte har gjort satsningen tidigare. Jag har varit på många Frölunda-matcher tidigare och får alltid en bra känsla där. Publiken verkar bry sig väldigt mycket om hockeyn och det känns positivt med en damsatsning, säger hon i en intervju med Göteborgs-Posten.

Martin-Hasson tillträder på sin nya tjänst den 1 maj 2022 och fram tills dess fortsätter hon i Linköping HC.

– Det känns jättespännande. Men det är också väldigt blandade känslor. Jag har varit i Linköping i tio år nu och byggt ett liv här. Men den här tjänsten känns väldigt spännande och Frölunda har något bra på gång, säger hon.

Jobba regionalt

Förhoppningen inför säsongen är bland annat att jobba mycket regionalt och försöka få tillbaka spelare till Göteborg.

– Det handlar om att ge spelarna bra förutsättningar och det har Frölunda möjligheten att göra. De vill starta upp något från division 1 och börja på något eget, säger Martin-Hasson och fortsätter:

– Det kommer att bli utmanande. Dels att kunna locka hit duktiga spelare för att kunna ta sig till SDHL (Svenska DamHockeyLigan, reds anm.) som är målet i framtiden. Dels för att allting är nytt.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

”Varje steg mot rättvisa och frihet är värdefullt”

Debatt Kyrkorna betydelse Den Coronapandemi som vårt samhälle utsatts för har påverkat oss alla och har gett negativa effekter inom flera områden. De radikalt minskade sociala kontakterna har enligt flera undersökningar ökat risken för våld i nära relationer... måndag 11/10 14:39