Prisad. Babben Larsson får årets Lisebergsapplåd. Foto: Charlotte Alfsson

Hon får årets Lisebergsapplåd

Utmärkelsen Lisebergsapplåden går i år till komikern och programledaren Babben Larsson. "Det är en stor ära", säger hon.

  • Publicerad 10:16, 18 aug 2022

"Årets mottagare är en självklar del av Sveriges underhållningsbransch och har kommit att bli en förebild för många. Hon förtjänar all vår respekt och beundran för sin insats."

Så lyder delar av motiveringen till årets mottagare av Lisebergsapplåden.

Under livesändningen av finalen Lotta på Liseberg avslöjades att årets pris tilldelas komikern och programledaren Babben Larsson.

Priset delades ut Stora Scenen till applåder från publiken och sjöng därefter en allsång tillsammans med Lotta Engberg.

– Det är en stor ära! Det känns väldigt hedrande att stå i raden av de otroliga underhållare och fantastiska genier som fått priset innan mig, säger en glad Babben Larsson i ett uttalade.

Några andra som fått Lisebergsapplåden genom åren.

Lill-Babs Svensson, Povel Ramel, Astrid Lindgren, Gösta Ekman, Björn & Benny, Håkan Hellström, Mia Skäringer, Lill Lindfors och Christer Björkman.

Själva utmärkelsen är en helgjuten bronsskulptur av två klappande händer som skapades av konstnären Astri Bergman Taube 1978.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00