Hon gör drömresan utan slut

Lägenheten är såld och möblerna likaså den elfte mars lämnar hon allt och drar till Panama City utan returbiljett. "Svenssonlivet lockar inte, för mig är det viktigast att få vara fri", säger Moa Harryson.

Nu ska jag låta hjärtat bestämma

Den elfte mars är det dags, då tar Moa Harryson och sambon Stefan Ljungkvist flyget till Panama City. De har sålt allt, lägenhet, möbler och sakerna de inte längre kommer behöva i sitt nya liv.

– Nu ska vi bara packa det sista vi ska ha med oss, sedan flyttar vi in hos mina föräldrar den sista tiden, säger Moa.

En tuff höst

Hösten 2016 var en jobbig period för Moa. Efter en lång tid med mycket stress och olika jobb brände hon ut sig, i oktober gick det så långt att Moa var tvungen att sjukskriva sig. vilket i sin tur ledde till att hon förlorade jobbet.

– Det känns som att jag har sovit hela hösten, det var först efter jul som jag började känna igen mig själv. Och det gav mig perspektiv på saker och ting, så nu ska jag låta hjärtat bestämma, säger Moa.

Ett nytt liv

Deras resa börjar i Panama City, sedan är planen att se så mycket av Sydamerika som möjligt, något som Moas mamma inte är helt förtjust över.

– Sydamerika har en hög kriminalitet och mycket oroligheter men just nu är det inget som håller oss tillbaka. Jag tror att det viktigaste är snusförnuft och att vi läser på om vilka områden man bör undvika.

En resa utan slut

Efter att de har gjort Brasilien har Moa och Stefan siktet inställt på Australien och Nya Zeeland men vad som händer där efter är fortfarande oklart.

– Det är klart jag har funderat över vad jag ska göra sedan men för mig är det viktigt att få vara obunden och tanken på allt vi kommer få uppleva väger tyngre än oron för vad som ska hända sen. Det jag oroar mig mest för är att jag inte ska vilja sluta resa, säger Moa.

Det här evenemanget har redan varit.

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20