Nytt uppdrag. Annika Ljungh arbetar idag i Nordost och tillträder efter årsskiftet som förvaltningsdirektör för socialförvaltningen Sydväst. Foto: Göteborgs stad

Hon ska leda socialförvaltningen Sydväst

Annika Ljungh vill att det ska bli lika naturligt att vända sig till socialtjänsten som att gå till vårdcentralen. Nästa år tillträder hon som ny förvaltningsdirektör för socialförvaltningen Sydväst.

  • Publicerad 13:39, 10 nov 2021

Man hoppas på att kunna göra en förskjutning med tidigare insatser och bra stöd.

Vid årsskiftet tillträder Annika Ljungh som ny förvaltningsdirektör för socialförvaltningen Sydväst

Organisationen är under uppbyggnad, något som hon ser som en stor möjlighet.

– Jag tror att det är jätteviktigt att vi hittar formerna för att jobba tillsammans i förvaltningarna. Det är spännande att komma in så tidigt i den nya organisationen.

Tidiga insatser och en mer lättillgänglig socialtjänst menar hon är av stor vikt.

– Dialogen med invånarna är viktig och jag tänker att hela Sveriges socialtjänst står inför att vi behöver möta upp med vårt stöd tidigare och förhoppningsvis mer lättillgängligt.

Hyllningen: Kommunchefen släpper låt om Hisingen

Tidiga insatser

Annika Ljungh menar att man just nu pratar mycket om en första linjens socialtjänst.

– Målet är att det ska vara lika naturligt att vända sig till socialtjänsten som att gå till vårdcentralen. Man hoppas på att kunna göra en förskjutning med tidigare insatser och bra stöd.

Sedan årsskiftet jobbar hon som avdelningschef för Familjemottagning och resurser barn och vuxna vid socialförvaltningen Nordost.

– Jag trivs jättebra i Nordost, men ibland öppnas dörrar och då får man ta chansen.

Fakta: Socialförvaltningen Sydväst

Socialförvaltningen Sydväst ansvarar för att stötta familjer och individer så att alla kan leva ett tryggt och självständigt liv. Förvaltningen erbjuder också aktiviteter och mötesplatser som bidrar till att ger barn och ungdomar får en meningsfull fritid. Förvaltningen arbetar dessutom med trygghetsfrågor, folkhälsa och civilsamhällets delaktighet.

Socialförvaltningen Sydväst är en hopslagning av stadsdelarna Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo.

I stadsområdet Sydväst bor ca 120 000 människor.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21