Jobb nästa. Alice Andersson från Frölunda söker nu jobb som inredningsarkitekt efter att ha avslutat sin konstnärliga masterutbildning på Konstfack. Foto: Sanna Lindberg/Privat

Hon skapar konstverk för bakverk

Hur kan ett bakbord inspirerat av degen själv lära oss om vår moderna matproduktions ursprung? Alice Andersson från Frölunda är en av 193 avgångsstudenter som deltar i Konstfacks digitala vårutställning.

  • Publicerad 11:30, 28 jun 2020

Syftet är också att gå tillbaka till den moderna matproduktionens ursprung.

Deginspirerat. Alice Anderssons examensprojekt "Baking the kitchen" är inspirerat av degens estetik. Foto: Sanna Lindberg

Med inspiration från både allmogemöbler och den svenska bakningens historia har Alice Andersson, som just avslutat sin konstnärliga masterutbildning inom rumslig gestaltning på Konstfack, designat ett helt unikt bakbord inspirerat av degens estetik.

Uppvuxen i Önnered och Tynnered i Frölunda tog hon sin kandidatexamen i Göteborg innan flyttlasset gick till Stockholm och Konstfack.

Nu deltar hon i Konstfacks vårutställning 2020 med sitt examensarbete "Baking the kitchen". Utställningen som årligen anordnas i Konstfacks lokaler har till följd av covid-19 i år flyttat ut på webben, där alla 193 bidrag presenteras.

Hyllar det kollektiva

Alice Andersson, som inte tidigare var särskilt insatt i bakning, annat än att hennes pojkvän är utbildad bagare, fick genom projektet upp ögonen för bakkonsten.

– Tanken är att bordet samtidigt ska kännas nutida och genom infasningar på båda sidorna vill jag kommunicera det kollektiva i bakningen.

– Syftet är också att gå tillbaka till den moderna matproduktionens ursprung.

Konstfacks vårutställning 2020

Konstfacks vårutställning 2020 samt tidigare års vårutställnngar hittar man på: https://konstfack2020.se/

I år finns utställningen endast digitalt.

Vi är GBG