Hon sprider skräck på Styrsö

Nu kommer Billdalsförfattarinnan Hanna Lans med en ny spänningsroman men den här gången spökar det ute i skärgården. På lördag har hon signering av sin rykande färska rysare Havet vilar blankt.

  • Publicerad 08:00, 5 aug 2017

– Jag har alltid varit fascinerad av spökhistorier, jag tror det är för att jag själv är väldigt rädd för döden. Det blir nog delvis ett sätt för mig att bearbeta det, lite som KBT, säger Hanna Lans.

Havet vilar blankt är en fristående uppföljare till hennes tidigare bok In i evigheten och vi får än en gång följa huvudkaraktären Victoria. In i evigheten ut spelade sig på Hanna Lans hemort, Billdal, men den nya boken kommer huvudsakligen utgå från Göteborgs skärgård.

– Det är viktigt för mig att få skriva om göteborgsmiljöer efter som jag är uppvuxen här och bor här. Göteborgsförlagen försvinner mer och mer och författaryrket blir allt mer koncentrerat till Stockholm vilket är väldigt tråkigt tycker jag, säger Hanna.

Läs även: Kalla kårar när Hanna Lans spökar till det på Styrsö

Boken är inte bara en spökhistoria utan även ett fönster tillbaka i tiden. Hanna Lans är oerhört noga med sin historiska skildring av året 1942 som spelar en viktig roll i handlingen.

– Jag gör väldigt mycket research inför mina böcker för jag vill att det ska vara historiskt korrekt.

Genren skräck skulle Hanna inte platser boken i och inte hennes förra bok heller, hon lutar snarare mot spänning eller rysare.

– Det är en ren spökhistoria och ingen skräck med geggiga mord som man blir äcklad av.

Trots att Hanna nästa inte hunnit packa upp sin nya bok ur lådorna från tryckeriet har hon redan två nya böcker på gång. En av dem är beräknad till julen 2018 och då får Victoria stifta bekantskap med Hilda och Margareta Sparre på Gunnebo slott.

– Gunnebo Slott är ett ställe som jag är uppväxt med och de två systrarna och deras pappa verka har haft ett mycket spännande liv, avslutar Hanna Lans.

Vi är GBG

    Vi är GBG