Hotades med yxa och kidnappades

Under torsdagsmorgonen kontaktades polisen av en man i 45-årsåldern som uppgav att han blivit kidnappad och rånad. Nu söker polisen ett par som misstänks ha begått gärningarna, vilket tidningen GT var först att rapportera.

  • Publicerad 10:56, 30 sep 2021

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Runt 06-tiden under torsdagsmorgonen var mannen på väg till en adress i Kortedala för att träffa en kvinnlig bekant till honom.

– Mannen arbetar som tekniker och åkte ut med sin servicebil för att möta upp kvinnan. Som han uttrycker det blev han lurad att köra henne till Angereds centrum. Väl där möter en annan man upp dem. Han har en yxa med sig och tilltvingar sig bilnycklar, plånbok och mobiltelefon från brottsoffret, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen i 45-årsåldern tvingas in i sin egen bil och gärningspersonerna kör runt en stund med honom innan han blir avsläppt i Hjällbo centrum. Det är efter det som mannen har möjlighet att kontakta polis och berätta vad han varit med om.

– Vad exakt som har hänt är lite rörigt än så länge, och min polisiära intuition säger att vi kanske inte riktigt har hela bilden än. Men eftersom de tre på något sätt är bekanta med varandra så har vi koll på vilka de misstänkta gärningspersonerna är och håller på att söka dem i nuläget, säger Christer Fuxborg.

Polisen har även efterlyst mannens servicebil.

Händelsen rubriceras i nuläget som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, människorov samt rån.