Hovås hamndag. Då lever Hovås hamn upp igen. Foto: Gabriel Tjulander

Hovås hamndag: Tillbaka igen

Förra året blev det succé med nära 500 besökare. Nu hoppas Janerik Dimming, ordförande för HABK, på minst lika många när Hovås hamndag åter igen arrangeras.

  • Publicerad 11:54, 29 aug 2019

Hovås hamndag är på god väg att bli en tradition. För tredje året samlas nu flera organisationer med förankring i båtlivet i Hovås hamn.

– Vi hoppas på att minst lika många vill besöka oss även i år. Förra året hade vi osedvanligt tur med vädret och vi får hoppas att det blir lika nu den 1 september, säger Janerik Dimming, ordförande för HABK.

Dagen arrangeras som tidigare av RS Hovås, Askims Sjöscoutkår och Hovås Askims Båtklubb med bistånd av inbjudna organisationer som Kustbevakningen, Sjöpolisen, Båtsamverkanspolisen, Brandförsvaret, Sällskapet Livbojen, Svenska Livräddningssällskapet och Grefab.

– Vi vill avdramatisera båtlivet och visa upp alla resurser som finns förr att du ska vara trygg på sjön. Vi hoppas även att hamndagen kan öka trivseln i hamnen och få fler att anamma båtlivet, inte minst med tanke på alla nyinflyttade i Nya Hovås, säger Janerik Dimming.

Det kommer finnas flera aktiviteter att delta i, bland annat prova-på-segling. En food truck kommer finnas i hamnen där man kan få sig något till livs och Tuba-kvartetten bjuder på musik.

Dagen kommer hållas den 1 september klockan 12.00 till 15.00.

Hovås hamndag. Förra årets Hovås hamndag blev succé med omkring 500 besökare. Foto: Helen Skoog

Vi är GBG

    Vi är GBG