Hovås HC satsar på gymnasiehockey

Nu startar Hovås Hockey Club upp gymnasiehockey. Tillsammans med flertal gymnasieskolor öppnar de upp för ungdomar att hårdsatsa på en hockeykarriär parallellt med studierna.

  • Publicerad 17:14, 30 aug 2019

Gymnasiehockey. Andreas Larsson, tränare för Hovås gymnasiehockey. Foto: Hovås HC

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Hovås Hockey Club startar upp gymnasiehockey där de samarbetar med olika gymnasieskolor för att erbjuda elever en chans att satsa på elithockeyn samtidigt som man läser ett ämne man intresseras av.

– Om vi ska kunna ha ett seniorlag som är bra och spelar på toppnivåer som division två och luktar på kvalspel division ett behöver vi kunna erbjuda den här typen av verksamhet, säger Anders Borén, klubbchef för Hovås HC.

Klubben har knutit kontakt med gymnasieskolor där elevernas scheman är utformade så att det finns tid för hockeyträning på morgonen för att hockeyn inte ska krocka med studierna.

– På ett traditionellt hockeygymnasium är du knuten till ett specifikt program medan här kan du välja bland flera olika program på de skolorna vi samarbetar med och ändå satsa på hockeyn. Vi är ju medvetna om att långt från alla går så långt att de kan leva på hockeyn men här kan du samtidigt läsa till något som kan vara ett andra alternativ, säger Anders Borén.

Fler tjejer hittar hockeyn i Göteborg

Som tränare för gymnasiehockeyn har de knutit skridsko- och fystränaren Andreas Larsson till sig med bakgrund som tränare för Frölunda Indians, Rögle BK och lag i Schweiz. I dag driver Andreas även HockeyTP med en rad olika uppdragsgivare.

"I lagidrotter behöver spelare också feedback på individnivå, vilket vi här kan erbjuda. Vid de ordinarie lagträningarna utvecklas hela laget. Men någon kanske behöver förbättra sina slagskott och någon sina vänstersvängar. Det ska bli jättespännande och jag tror att jag har något att bidra med", säger Andreas Larsson på Hovås HC:s hemsida.

Hovås Hockey vill främja spontanidrottandet

Då gymnasiehockeyn är precis i startgroparna har Hovås HC bara några får gymnasieungdomar knutna till den nya satsningen men nästa höst hoppas de komma i gång på allvar med åtta till tio elever.

– Jag tror att vi har hittat en bra form för att få det här att funka och jag tror att det kommer att växa, säger Anders Borén.

Mer istid ska ge bättre fritid i Hovås

Vi är GBG

    Vi är GBG