Hovåselever söker vardagen i Spanien

19 elever och 5 lärare bytte, i förra veckan, sin vardag mot en ny cirka 300 mil bort. I en vecka ska de nu bo och gå i skolan i Spanien.

  • Publicerad 11:22, 8 okt 2018

I tisdags begav sig 19 elever tillsammans med sina lärare ut på Fenestra Nya Hovås första språk- och kulturutbytesresa till Spanien.

Ny vardag

I en vecka kommer varje elev bo hemma hos varsin familj i staden Campos på Mallorca för att få se skillnader och likheter mellan deras liv och livet i Spanien.

– De har fått prata med de spanska eleverna över nätet och gjort olika workshops men nu är det första gången som de för träffa dem i verkligheten. Eleverna tycker ju det här är jättespännande och det har varit mycket pirrigt för många, säger Liselott Janersten, slöjd- och mattelärare på Fenestra Nya Hovås.

Drivande i projektet är Erika Johansson, bild- och mattelärare på skolan. Kontakten med skolan i Spanien de samarbetar med har Erika från ett tidigare liknande projekt som hon genomfört på en skola hon tidigare jobbat på. Men det är första gången ett sådant här utbyte genomförs på Fenestra Nya Hovås.

– Därför är det extra spännande och förhoppningsvis kan det bli något som åter kommer nästa år, säger Liselott.

Utbyte av erfarenheter

Det är inte bara eleverna som kommer få en inblick i hur vardagen och skolan i det spanska Campos ser ut. Även Liselott som lärare ser det här som en möjlighet att får se hur hennes spanska lärarkollegor jobbar.

– Jag tycker det är en otrolig möjlighet att få göra en sån här resa och besöka en skola utanför Sverige för att få se hur de undervisar. Något liknande har jag inte gjort sedan jag utbildade mig till lärare, avslutar Liselott.

Vi är GBG

    Vi är GBG