Hovrätten. Nu ändras straffet för den kvinna som dömdes till fyra års fängelse för knivattacken i Askim. Foto: Av <a href="//commons.wikimedia.org/wiki/User:Fluff" title="User:Fluff">Fluff</a> - <span class="int-own-work" lang="sv">Eget arbete</span>, <a href="https://creativecommons.org/licenses/by/3.0" title="Creative Commons Attribution 3.0">CC BY 3.0</a>, <a href="https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4475499">Länk</a>

Hovrätten skärper straffet för knivdådet i Askim

Nu ändras straffet för den kvinna som dömdes till fyra års fängelse för knivattacken i Askim. Gärningen ändras från grov misshandel till försök till mord.

  • Publicerad 12:00, 29 jul 2019

I december i fjol gick en 23-årig kvinna till attack med kniv mot två andra kvinnor på en efterfest i Askim. 23-åringen orsakade ett 5-6 centimeter djupt stick genom den ena kvinnans bröstkorg, lunga och in i hjärtat. Kvinnan var mycket nära att mista livet men överlevde attacken och tingsrätten dömde 23-åringen för grov misshandel och dömde henne till fyra års fängelse.

Enligt vittnesmål ur tingsrättens dom ska den bakomliggande anledningen till knivattacken varit ett svartsjukedrama.

Hovrätten ändrar domen

Nu har domen överklagats till hovrätten och där ändrats. I stället för att dömas till fyra års fängelse skärper hovrätten straffet till sex år då de menar att kvinnan varit likgiltig inför att den ena av de knivhuggna hade kunnat dö.

De menar även att gärningen inte ska bedömas som grov misshandel utan försök till mord.

"Hon har alltså haft uppsåt till att beröva ... livet. Gärningen ska därför bedömas som försök till mord", skriver hovrätten i sin dom.

Vi är GBG