Räddad. Hyresgästerna får behålla lokalen där bland annat områdets läxhjälp bedrivs, Foto: Mostphotos

Hyresgästernas kamp räddade läxhjälpen

150 barn- och unga i Bergsjön riskerade att stå utan läxhjälp. Men hyresgästernas protester räddade situationen och den lokala hyresgästföreningen får behålla sin aktivitetslokal.

  • Publicerad 12:49, 26 jun 2020

Det här visar att vi tillsammans kan göra skillnad och påverka.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Det var i april som den lokala hyresgästföreningen Simhopparen fick besked om att Familjebostäder ville dra tillbaka föreningens lokal på Siriusgatan 96 i Bergsjön för att istället bygga fem nya lägenheter på platsen.

Beskedet uppskattades inte av hyresgästerna som använder lokalen till möten för boende och verksamheter för barn, unga och vuxna. Bland annat kommer Kulturskolan till lokalen en gång i veckan och tillsammans med flera samarbetspartners får 150 barn och ungdomar hjälp med läxor tre gånger i veckan.

Därför gav inte Hyresgästerna upp utan ordnade namninsamling och möten och delade ut flyers, vilket gav resultat.

"Kamp lönar sig"

Dagarna före midsommar kom glädjebeskedet att den Simhopparen får behålla sin lokal, vilket innebär att verksamheten kan fortsätta framöver.

– Det betyder jättemycket för hyresgästerna. Jag och Mahmod El Haj, som är ordförande i föreningen Simhopparen, och Familjebostäders distriktschef Christian Nilsson var på plats den 17 juni och berättade det positiva beskedet, säger Pamela Möller-Ajani, ordförande Hyresgästföreningen Norra Göteborg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Alla blev jätteglada. Sedan fick både barn och vuxna möjlighet att ställa frågor kring deras inflytande i och utanför boendet. Det här visar att vi tillsammans kan göra skillnad och påverka. Kamp lönar sig.

De lockar Bergsjöbarn till matematikens värld